Hlavní obsah

Konzole Wii U rekordy netrhá. Prodeje budou horší, než se čekalo

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Nintendo snížila své odhady na prodej konzole Wii U pro letošní rok z 5,5 na 4 milióny přístrojů. Reaguje tak na slabší prodeje novinky z konce loňského roku, kdy si za listopad a prosinec lidé zakoupili tři milióny a 60 tisíc konzolí.

Foto: Nintendo

Nintendo Wii U

Článek

„Predikce byla upravena tak, aby odrážela nižší prodejní výsledky z konce roku,“ uvedl na tiskové konferenci v Tokiu prezident společnosti Nintendo Satoru Iwata. „Nebyli jsme schopni zprostředkovat hodnotu Wii U,“ dodal.

BEZ KOMENTÁŘE: Herní konzole Wii U nabídne 23 nových her

Tím jasně naznačil, že na vině je především omezený počet titulů. Hned po zahájení prodeje byly sice k dispozici více než dvě desítky her, ale žádná z nich nebyla vysloveně trhák, na což často upozorňovali i zahraniční novináři. Nezachránil to ani slavný Super Mario či exkluzivní novinka ZombiU od Ubisoftu, která na jiných platformách není k dispozici.

V následujících měsících by se měla nabídka her výrazně rozšířit. Zda se díky tomu dramaticky zvednou i prodeje, však zůstává otázkou.

Wii U se začalo prodávat v polovině listopadu v Americe. V Česku je pak dostupné od 30. listopadu. Samotná konzole se vzhledem příliš neliší od svého předchůdce, malá bílá krabička se jednoduše připojí k televizoru.

Největšího vylepšení se dočkal bezdrátový ovladač, který se nazývá Wii U GamePad. Ten je totiž vybaven vlastním dotykovým displejem, který je používán i při hraní na televizi. Zároveň ale u některých her může být využit nezávisle na TV obrazovce, například na cestách. Ovladač je vybaven vestavěnou kamerou, mikrofonem i stylusem (speciálním perem) pro přesnější ovládání dotykové plochy.

Podle nákupního rádce Zboží.cz od Seznamu je možné Nintendo Wii U zakoupit u více než sedmi desítek různých prodejců. Ceny se pohybují od 7202 do 10 624 Kč.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám