Hlavní obsah

Společnost Nintendo uvedla na americký trh novou konzoli Wii U

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Los Angeles

Japonský výrobce herních zařízení a videoher Nintendo uvedl v neděli na severoamerický trh svou novou herní konzoli Wii U. Je to první takový přístroj firmy po šesti letech a společnost o něm říká, že změní způsob produkce a hraní videoher.

Článek

Japonský výrobce herních zařízení a videoher Nintendo uvedl v neděli na severoamerický trh svou novou herní konzoli Wii U. Je to první takový přístroj firmy po šesti letech a společnost o něm říká, že změní způsob produkce a hraní videoher.

Nintendo se novým přístrojem bude snažit přetáhnout hráče konkurenčním přístrojům od Microsoftu a Sony. Novinkou bude zejména to, že vedle obrazovky připojeného televizoru má konzole vlastní displej, což znamená, že hráč bude moci přeskakovat od televizní obrazovky k displeji na konzoli.

BEZ KOMENTÁŘE: Herní konzole Wii U nabídne 23 nových her

Nintendo plánuje nabízet do března příštího roku pro Wii U 50 her, z toho 23 by jich mělo být k dispozici od nedělního uvedení na americký trh. Mezi nimi bude nová hra s populární postavou "Super Mario", dále například soutěž v karaoke zvaná Sing Party a hry s Batmanem a Mickey Mousem, uvedla agentura AP.

Nintendo doufá, že se mu díky nové konzoli podaří dohnat konkurenci a posílit prodej těchto přístrojů, který v poslední době ohrožuje i rostoucí obliba chytrých telefonů a tabletů. V loňském fiskálním roce firma poprvé v historii vykázala provozní ztrátu a záporný výsledek zaznamenala i ve druhém čtvrtletí tohoto roku. Důvodem byl zčásti prudký pokles prodeje Wii.

Konkurence sází na nízkou cenu

Wii U to ale nebude mít na trhu vůbec jednoduché. Už na začátku příštího roku by se totiž měla objevit revoluční konzole Ouya. Jejím hlavním lákadlem bude především nízká cena, prodávat by se měla za pouhé dva tisíce korun.

Herní konzole OuyaVideo: archív výrobce

Minimální ceny se podařilo dosáhnout využitím platformy Nvidia Tegra 3, která se často používá u tabletů s operačním systémem Android. Jejím základem je čtyřjádrový procesor s 12jádrovým grafickým čipem.

Konzole bude mít k dispozici 1 GB operační paměti a 8GB úložný prostor. Připojit ji bude možné k internetu přes WiFi a k televizoru prostřednictvím rozhraní HDMI. Podporováno přitom bude i vysoké rozlišení. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám