Hlavní obsah

Legendární hra Angry Birds ožije v roce 2015 na filmových plátnech

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hra Angry Birds se za poslední dva roky stala doslova fenoménem díky velké popularitě mezi majiteli mobilních telefonů a počítačových tabletů. Od minulého týdne ji mohou hrát také lidé na chytrých televizorech značky Samsung. Vývojáři ale mají ještě větší ambice, podle jednoduché herní předlohy budou natáčet film.

Foto: Rovio

Angry Birds

Článek

Podle serveru IMDb by měl být film Angry Birds hotov v roce 2014 a do kin se dostat začátkem roku 2015. Jako poradce se na projektu bude podílet David Maisel, který působil ve studiích Marvel a Walt Disney.

Bližší informace tvůrci zatím o filmu neprozradili, lze ale předpokládat, že děj se bude inspirovat v herní předloze. V té spolu soupeří ptáčci proti prasatům. Zástupci ptačí říše jsou naštvaní, protože představitelé vepřového království jim ukradli vajíčka a chtějí si je udělat k večeři.

Foto: mif, Novinky

Ukázka ze hry Angry Birds

Cílem je nasměrovat ptáčky tak, aby „pozabíjeli“ všechna prasata. Ve hře se přitom objevují zástupci různých čeledí, přičemž každý má jiné přednosti. Zatímco jeden druh dokáže rozbít i kamení, druhý si poradí jen se sklem.

Kombinace strategického myšlení a přesného míření dělá z Angry Birds velice populární hru. Po celém světě si ji stáhly již milióny uživatelů. Vyzkoušet hru zdarma na PC můžete zde.

Foto: mif, Novinky

Ukázka ze hry Angry Birds

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám