Hlavní obsah

Nintendo chce kralovat trhu herních konzolí, představilo Wii U

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Japonská společnost Nintendo v úterý na veletrhu E3 v Los Angeles představila novou videoherní konzoli Wii U, která bude mít grafiku s vysokým rozlišením a ovladač s dotykovým displejem. Nové zařízení by mělo vstoupit na trh mezi dubnem a prosincem příštího roku. Cenu novinky firma zatím nezveřejnila.

Článek

Na ovladači s displejem o úhlopříčce 6,2 palce (15,5 centimetru) bude moci hráč sledovat stejné dění jako na televizní obrazovce. Tento druhý displej mu však bude moci poskytnout rovněž doplňkové informace, a tím i výhodu nad protihráči. Ovladač bude obsahovat také například mikrofon, reproduktory či kameru. Využít ho bude možné rovněž k telefonování.

Vlastní kapesní konzoli tento týden ukázala světu také společnost Sony. Novinka s názvem PlayStation Vita má kameru na čelní i zadní straně, zpředu má dotykový displej a zezadu dotykový panel s dvěma ovladači. Uživatelé budou moci hrát i s lidmi, kteří spolu hrají na konzolích PlayStation 3 přes síť PlayStation Network.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám