Hlavní obsah

Videohra Survivor: The Living Dead – boj o přežití

Novinky, Radovan Blažek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vypadalo to jako krásný večer – rodiče odjedou a nechají dospívající dívku samotnou doma. Jenomže z nějakého neznámého důvodu si armáda zombies vybrala tento dům jako cíl své invaze.

Článek

Pokud vám přijde tato zápletka povědomá, nemýlíte se. Částečně těží z filmu Noc oživlých mrtvol, který by bylo sice příliš označit za kultovní, ale do jisté míry definoval nový rozměr hororu.

Nicméně zpátky ke hře. I ta je totiž postavena na vyvolání pocitu naprosté bezmoci, jakou vůči hordám nemrtvých zažíváte. Nečekejte, že ona mladá dívenka, ponechaná napospas, hned v úvodu vytáhne ze skříňky tatínkovu brokovnici a vydá se celý dům vyčistit. Právě naopak – prakticky celou hru utíkáte, snažíte se vetřelcům postavit do cesty nějaké překážky a těch pár improvizovaných zbraní, co v domě najdete, poslouží jen k odražení nejagresivnějších výpadů.

Ze začátku zdánlivě jednoduchý cíl – vydržet naživu alespoň osm minut, než přijde pomoc – se mění v dlouhou noční můru s desítkami opakování. Vysoká obtížnost by sama o sobě nebyla na škodu, pokud by ovšem nebyla z velké části dána až zbytečně komplikovaným ovládáním. Nicméně velice originální přístup a napodobení atmosféry filmové klasiky si vysoké ohodnocení zaslouží i tak.

Reklama

Související články

Videohra Cut & Paste – excelentní experiment

Experimentální hry mnohdy zajímavě ukáží nějaký nový směr, ale co se samotného hráčského prožitku týče, bývá to horší. To však rozhodně neplatí o této hře,...

Hrajeme zdarma: suteF – příjemné překvapení

Přesně takto vypadá v herním světě příjemné překvapení: podle obrázků to vypadá jako nějaká nezáživná retro plošinovka, už po pár okamžicích hraní se z ní ale...

Videohra Offroad Racers – napříč krajinou

Koho nebaví neustálé kroužení po závodní dráze, tomu určitě přijde vhod menší výlet do přírody. Ať už si osedláte bugatku nebo monster truck, na kochání nebude...

Výběr článků

Načítám