Hlavní obsah

Nová konzole od Nintenda se dostane na trh až příští rok

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čiba (Japonsko)

Japonský výrobce videoher Nintendo uvede na japonský trh verzi své konzole DS s trojrozměrným obrazem až v únoru příštího roku. Podnik ve středu také uvedl, že 3DS půjde v USA na trh v březnu. Nové konzole od Nintenda se tak minou s rozhodující předvánoční sezónou.

Foto: Profimedia.cz

Nintendo 3DS

Článek

V Japonsku bude přístroj stát 25 tisíc jenů (5400 Kč), cenu pro Spojené státy podnik neuvedl. Skupina způsobila rozruch kolem 3DS v červnu na letošním ročníku veletrhu E3 v USA. Podnik přitom potřebuje mít na trhu nový produkt, aby vyrovnal klesající odbyt stárnoucích konzolí DS a Wii.

Nintendo označuje pozdní vstup konzole na trh za příčinu snižování svých výsledků hospodaření. Faktorem slabšího zisku bude podle firmy i vysoký kurz jenu, který ji připravuje o zahraniční odbyt.

Pro nynější fiskální rok, který skončí v březnu příštího roku, podnik snížil odhad prodeje DS. Těchto konzolí včetně 3DS tak neprodá 30 miliónů, ale odhaduje jejich odbyt na 23,5 miliónu. Očekávaný prodej konzolí Wii snížila firma Nintendo na 17,5 miliónu z 18 milionů přístrojů.

Za šest měsíců do konce letošního září podnik očekává ztrátu dvou miliard jenů. Akcie Nintenda měly po zveřejnění zprávy o 3DS ztrátu 3,7 procenta, napsala agentura Reuters.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám