Hlavní obsah

Videohra Ninjammin Beat-Jitsu: souboje s netradičním hudebním doprovodem

Novinky, Radovan Blažek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mohlo by se zdát, že další arkáda s prvky bojové hry už nemá příliš šancí zaujmout znuděné publikum. Když se ale vše obleče do zajímavého vizuálního kabátku s opravdu netradičním hudebním doprovodem, pak je vše rázem jinak.

Článek

Začněme poněkud netradičně od hudebního doprovodu, respektive od celkového ozvučení hry. To bývá u většiny titulů hodně opomíjeno a obvykle se o něm dozvíte pouze v případě, že vás nutí vypnout reproduktory anebo je rovnou vytrhnout z počítače a vyhodit z okna. Zde se však dočkáte pravého opaku – pestrá směsice hudebních stylů a experimentování je s hraním propojená do symbioticky fungujícího celku s prožitkem, jaký vám každá činnost zvlášť nemůže nabídnout.

Přitom nejde o nic extra originálního – v jakési vzdálené budoucnosti vede jeden z občanů revoltu proti okolnímu světu, která se projeví tím, že zmasakruje každého robota, který se mu připlete do cesty. Celá aktivita hráče se tak redukuje na pár kláves a jejich mačkání ve vhodný okamžik, což je možná dobře, protože mu zbude víc kapacity na prožívání hry jako celku.

Celé to působí nesmírně sladěně dohromady, což má za následek, že ať chcete, nebo ne, hra vás velice rychle vtáhne a nedá vám jinou možnost, než se dobře bavit.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám