Hlavní obsah

Hrajeme zdarma: And Everything Started to Fall – volný pád

Novinky, Radovan Blažek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Představte si, že z ničeho nic začne všechno kolem vás padat a posouvat se směrem dolů. Co uděláte, abyste si zachránili život? Ano, začnete skákat a pokud neumřete, budete skákat do nekonečna.

Článek

Pokud vám námět hry vzdáleně připomíná jednu z legend freewarového žánru, Icy Tower, pak se nepletete. Ubíhající pozadí s náhodně rozmístěnými plošinkami vás neustále nutní k aktivitě, při níž pozornost nesmí ani chviličku povolit. Stačí jedna malá chybka, jeden špatný krok nebo uklouznutí a je po vás.

Něco takového nápadně připomíná samotný život, čehož autor hry také využívá. Skákání tak není samoúčelné, ale tvoří jakousi sofistikovanou herní metaforu, kdy jakoby procházíte celým životem smyšlené postavy. Odpovídají tomu jak nejrůznější animace, různé druhy savepointů, ale už ne bohužel samotné hraní. To se sestává jen z nekonečného skákání.

Nicméně i tak je tento herní koncept podařený, že vás určitě na nějakou dobu znovu přitáhne k monitoru a klávesnici. A taky se při tom můžete zamyslet na základními otázkami lidského života a jeho smyslu.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám