Hlavní obsah

Ochutnávka ze hry Assassin's Creed 2 - brutální vrah z renesanční Itálie

Novinky, Miloslav Fišer

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hra Assassin's Creed 2 je pokračováním úspěšného prvního dílu. Její děj pojednává o rodině, spiknutí, pomstě a odehrává se v renesanční Itálii, kterou každý večer zkrášlovaly ty nejhonosnější bály na světě. Samotná hra ale odkrývá i temnou stránku této doby, kde nemilosrdné souboje a brutální vraždy byly na denním pořádku.

Článek

V patnáctém století nebyla Itálie jednotnou zemí, tvořilo jí spíše několik městských států, kde rodiny s politickou a ekonomickou mocí začaly přebírat vedoucí roli. Řeč je o zemích, jako je Florencie a Benátky, ve kterých se odehrává i děj samotné hry.

Foto: Novinky

Ukázky ze hry Assassin's Creed 2

Hlavní postavou hry je mladý italský šlechtic Ezio Auditore da Firenze, který je velice oblíben především mezi něžnějším pohlavím. Možná i proto se dostává do křížku s výše postavenou šlechtou.

Foto: Novinky

Ukázky ze hry Assassin's Creed 2

Ezio je ale odhodlán se nevzdat a v ústraní se učí řemeslu vrahů, aby jako prostředník pomsty mohl potrestat šlechtice za zrazení své rodiny.

Foto: Novinky

Ukázky ze hry Assassin's Creed 2

Hra Assassin's Creed 2 je již nyní dostupná pro počítače i pro Xbox 360 a PlayStation 3. Za variantu pro PC zákazníci zaplatí přibližně 1 200 Kč, zatímco verze pro televizní konzole vyjde na 1 400 korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám