Hlavní obsah

Tiger Woods PGA Tour 09: zelená je tráva, jó golf to je hra

Novinky, jky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Měsíc se sešel s měsícem a nám se dostal do rukou nový ročník golfu Tiger Woods PGA Tour, tentokrát už s číslem 09. Pokud jste stejně jako my pamětníci a pamatujete si, jaká bomba byla, když se v tomto simulátoru bezmála před deseti lety (TW PGA Tour 00) poprvé objevila možnost hrát falší, chápete, jak dlouhou cestu tento simulátor urazil. Honem tedy s plackou do mechaniky (v našem případě X-Box 360) a směle do toho.

Článek

Začněme tím základním - tvorbou svého golfisty. Stejně jako ve hrách Facebreaker či NHL 09, i zde máte možnost importovat do hry svůj vlastní obličej a zařídit tak, že golfista bude vypadat opravdu takřka jako vy. Kdo tuto funkci nevyužívá, nemusí se bát, není nejmenší problém si z golfisty vytvořit ohyzdného skřítka se zelenýma očima, kterého se všichni ostatní golfisté leknou. Vyřádit se můžete do sytosti.

:. Trocha romantiky při golfu nezaškodí.

Když svého hráče vytvoříte, je čas zjistit, jak jste na tom se svými schopnostmi. Od toho je v novém ročníku trenér Hank Haney, který je osobním koučem golfového esa Tigera Woodse. Tento charismatický Američan, který před dvěma roky navštívil Českou republiku a zajímal se zejména o golfové hřiště u Karlštejna, vás bude provázet všemi možnými tréninky, které budou mít za účel udělat z vás lepšího. Hned v tom prvním, kde čtyři rány určí vaše počáteční schopnosti, se pořádně snažte.

Hromada herních módů a miniher

Ovládání je poměrně intuitivní, ale i tak si raději manuál na chvíli do rukou vezměte. Různé obstřelování překážek a rotace balónku po dopadu jsou totiž velmi důležité schopnosti, které vám nejednou zachrání důležitý par. Stejně tak náhled puttu (který je dostupný při každé ráně pouze jednou, na obtížnost Tour pro dokonce vůbec) je velmi důležitým "dopingem", který vašemu skóre jistě několikrát pomůže.

:. Trénink před bouří...

Herních módů a miniher je letos opravdu přehršel. Vyjma tradiční kariéry, kdy se svým golfistou jezdíte po světě, snažíte se dobře umísťovat, abyste měli peníze na nové vybavení a aby vám rychleji rostly vaše schopnosti, je tu totiž nepřeberné množství dalších módů.

Ukradněte soupeřovi všechny hole

Jmenujme například hru Bingo, Bango, Bongo, která má velmi specifická pravidla. Za každou jamku se udělují tři body. První za to, kdo bude dřív na greenu, druhý za to, kdo bude první ranou na green blíže jamce a třetí za to, kdo zahraje jamku na méně úderů. Tento mód má o strategii více než jakýkoliv jiný. Můžete zahrát jamku třeba na deset úderů, ale přesto můžete soupeře porazit.

:. Když hrajete online, tak díky barevným trajektoriím vidíte, jak hráli ostatní soupeři.

Vtipný je i mód Battle Golf, kdy za každou vyhranou jamku soupeři můžete odebrat jednu hůl z jeho výbavy. Vězte, že po deseti jamkách už nebudete mít driver a dlouhé železo ani jeden a zahrát par pro vás bude dost dobře nemožné.

Online na výbornou

Závěrem se musíme zmínit o hře online, která je na X-Box Live zvládnuta skvěle. Hrajete simultánně s ostatními hráči a díky barevným trajektoriím vidíte, jak odehráli danou jamku ostatní. Praktické a efektní.

:. Vaším osobním trenérem se stane kouč Tigera Woodse Hank Haney.

Vzhledem k tomu, že se nedá počítat s tím, že by se do těchto míst recenze dostal někdo, koho golf na počítači a herních konzolích nezajímá, můžeme vám říci tajemství - lepší golf na trhu jistě není a vy u této hry strávíte pěkných pár týdnů či možná i měsíců.

Vyjma toho, že nemůžete stejně jako u ostatních sportovních her EA hrát kariéru ve dvou, jsme jinou chybu nenašli a hodnocení v podobě desítky pro všechny golfové nadšence je tedy zcela na místě. Nikdo jiný by si také asi virtuální golf nekoupil.

HODNOCENÍ: 10/10

Reklama

Související témata:

Související články

X-BOX 360: Pořádně krutý Burnout Paradise

K novému Burnoutu jsme přistupovali lehce s despektem. Předchozí díly si v naší redakci úplně velkou oblibu nevypracovaly a z toho vyplýval i náš přístup...

Výběr článků

Načítám