Hlavní obsah

Microsoft sníží cenu konzoly Xbox 360 i v USA

V pondělí se americký softwarový gigant Microsoft rozhodl snížit cenu své herní konzoly Xbox 360 v Japonsku. Nyní firma informovala, že cenu Xboxu sníží i ve Spojených státech. Nejjednodušší verze tohoto zařízení se tak stane levnější než úspěšnější konkurenční přístroj Wii japonské společnosti Nintendo. V budoucnu tak můžeme očekávat snížení ceny i v Evropě.

Článek

Cena nejlevnějšího modelu Xbox 360 Arcade bez pevného disku v USA od pátku klesne na 199 dolarů (3400 korun) ze současných 279 dolarů. Konzola Wii se v USA prodává za 249 dolarů.

Nejlacinější verze další konkurenční konzoly, PlayStation 3 od firmy Sony, stojí 399 dolarů. Microsoft zatím po celém světě prodal více než 20 miliónů konzol Xbox 360, které vstoupily na trh koncem roku 2005.

Přečtěte si také: Microsoft výrazně sníží cenu konzoly Xbox 360

Konkurenční zařízení Wii se sice na pultech obchodů objevilo až o rok později, jeho prodej již ale dosáhl téměř 30 miliónů kusů.

Úspěch konzole Wii je především v interaktivním ovládání každé hry. Hráč neovládá hru pouhým mačkáním tlačítek, ale reálnými pohyby, které by v daných situacích dělal. Více vám o herní konzoli Wii a jejím používání napoví naše recenze.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám