Hlavní obsah

Sleduje kondici, tělesnou i duševní pohodu. Fitbit láká na nový náramek

Novinky, bri

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V pondělí se v Česku začal oficiálně prodávat nový chytrý náramek od společnosti Fitbit. Ta se chlubí tím, že model Charge 5 je tím vůbec nejpokročilejším modelem v její nabídce. Sleduje totiž zdraví, stres, kondici, spánek, a dokonce i celkovou tělesnou i duševní pohodu. S ohledem na kompaktní rozměry novinky je až s podivem, co všechno umí.

Foto: archív výrobce

Fitbit Charge 5

Článek

Fitbit Charge 5 zamířil na pulty obchodů s poměrně ambiciózní cenovkou, nabízí se za 4990 Kč. Obzvláště s přihlédnutím k tomu, že nejlevnější konkurenční modely se nabízí už za částky startující pod částkou jednoho tisíce korun.

Pravda nicméně je, že Charge 5 je přehlídkou moderních technologií a pokročilejší fitness náramek v současnosti neexistuje. Novinka například jako první chytrý náramek této společnosti nabízí EDA senzor, který měří reakci těla na stres prostřednictvím drobných změn v potních žlázách na prstech. EDA senzor byl doposud výsadou pouze chytrých hodinek.

Chytré hodinky Fitbit Ionic v testu: trenér na zápěstí

Testy

Díky tomuto fitness náramku lze sledovat také Skóre zvládání stresu přímo na displeji svého chytrého telefonu prostřednictvím obslužné aplikace Fitbit. Během chvilky tak lze zjistit dostatek připravenosti pro další výzvy v novém dni nebo zda je lepší si odpočinout.

V rámci služby Fitbit Premium navíc uživatelé získají více než 300 meditačních a uklidňujících cvičení od největších odborníků v oboru – Fitbit totiž spolupracuje například s tvůrci aplikace Calm. Fitbit Premium získají automaticky lidé při koupi náramku na půl roku zdarma, následně stojí 9,99 eur/měsíčně (254 Kč).

Foto: archív výrobce

Fitbit Charge 5

Fitbit Charge 5 monitoruje srdeční tep 24 hodin, sedm dní v týdnu. Díky tomu nabízí upozornění, pokud srdeční tep klesne pod nebo stoupne nad požadovanou hodnotu. Novinka se navíc chlubí vestavěnou GPS, více než 20 režimy cvičení, automatickým rozpoznáváním aktivity a odhadem maximálního VO2. Zdravotní metriky dále poskytují informace o dechové frekvenci, teplotě povrchu těla a okysličení krve (SpO2).

Samozřejmostí je také funkce pro sledování spánku a jednotlivých spánkových fází. Vyzdvihnout si zaslouží také bezkontaktní placení s Fitbit Pay, notifikace na příchozí hovory a zprávy z chytrého telefonu. Nechybí ani možnost rychlých odpovědí a více než 20 barevných ciferníků, které zobrazí veškeré informace podle potřeb uživatele.

Samotný fitness náramek je o deset procent štíhlejší než předchůdce a nabízí aerodynamický design. Díky novému barevnému AMOLED displeji se Fitbit Charge 5 chlubí také funkcí Always-On, která během tréninku zobrazí veškeré podrobnosti a statistiky, aniž by bylo třeba dalšího úkonu. Displej je dvojnásobně jasnější, než tomu bylo předchozí čtyřky. Samozřejmostí je možnost snadné výměny řemínků – vedle silikonových jsou k dispozici také kovové a kožené.

Chytré hodinky Apple Watch Series 7 přijdou až na podzim

Hardware

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám