Hlavní obsah

Přišli s jednoduchým nápadem. A milióny se začaly sypat

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Říká se, že pokud chcete zbohatnout, musíte přijít s opravdu dobrým nápadem. To ale nutně neznamená, že musí být originální. Dokazuje to i nový podnikatelský počin malé hardwarové společnosti Nonda, jež působí v kalifornském Palo Alto. Ta nabídla lidem jednoduché zařízení poskládané z již existujících přístrojů a milióny začaly velmi rychle přibývat.

BEZ KOMENTÁŘE: Zařízení Hub+ zlákalo ke koupi tisíce lidíVideo: Nonda

 
Článek

Novinka se jmenuje Hub+ a cílí na majitele nového MacBooku od společnosti Apple. Ten totiž disponuje pouze jedním USB portem, pokud chcete další, musíte připojit dokovací stanici.

Foto: archív výrobce

Hub+ s novým MacBookem

A přesně jako obyčejná dokovací stanice novinka funguje. Kromě pěti USB portů nabídne i zabudovanou čtečku paměťových karet a mini DisplayPort pro připojení externího monitoru.

V čem je přístroj tedy tak unikátní? Je totiž navíc vybaven zabudovanou baterií, prostřednictvím které lze dokovací stanici používat na cestách také jako zdroj elektrické energie, například pro připojený chytrý telefon. Lákavé jsou i rozměry novinky – je menší než běžný chytrý telefon (122 x 39 x 8,5 mm) a váží pouze 99 g.

Foto: archív výrobce

Hub+ je menší než běžné chytré telefony

To stačilo k tomu, aby o Hub+ projevilo na crowfundingové síti Kickstarter, kterou nápadití jedinci a především menší podniky využívají k financování svých projektů, zájem bezmála sedm tisíc lidí. Tvůrci na rozjetí masové výroby chtěli původně alespoň 35 000 dolarů (850 000 Kč), nakonec se ale vybralo 763 000 dolarů, tedy v přepočtu více než 18,5 miliónu korun.

Přispívat přitom bude možné ještě v průběhu příštího týdne. Lze tedy předpokládat, že vybraná částka povyskočí ještě směrem vzhůru.

Stovky lidí přispěly pouze jediným dolarem. Kdo dal ale alespoň 79 dolarů (2000 Kč), získá jednu dokovací stanici Hub+. A zájemců o ní byly tisíce.

Foto: archív výrobce

Novinka může fungovat také jako externí nabíječka pro smartphone

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám