Hlavní obsah

Předražené PlayStationy nejsou jediné, bazary zaplavily také Xboxy za 30 000 Kč

Novinky, abr

Již od konce října je možné na internetových bazarech a aukčních portálech nalézt předražené PlayStationy 5, které nabízejí překupníci za přemrštěné ceny. Využívají toho, že před Vánocemi se pravděpodobně už v běžných obchodech na zákazníky nedostane. V posledních dnech se ale doslova roztrhl pytel i s předraženými nabídkami na koupi nejvýkonnějšího Xboxu Series X.

Foto: archív výrobce

Xbox Series X

Článek

Byť předobjednávky obou nových Xboxů odstartovaly již před několika týdny, oficiálně prodej započal až minulý týden v úterý. Levnější verze Series S stojí 7999 Kč, druhý model – označovaný jako nejvýkonnější na světě – pak vyjde na 13 499 Kč.

Zatímco první zmiňovanou konzoli je možné v obchodech stále ještě koupit, výkonnější varianta je beznadějně vyprodaná. A další kusy se pravděpodobně před Vánocemi naskladnit v Česku nepovede.

Představení levné konzole Xbox Series SVideo: archív výrobce

Foto: archív výrobce

Xbox Series X

Toho se snaží využít ziskuchtiví překupníci, kteří nedostatku nových konzolí zneužívají. V některých případech model Series X nabízejí na internetu klidně i za 30 000 Kč, tedy za více než dvojnásobek původní pořizovací ceny.

Opakuje se tak situace z minulého měsíce, kdy se v rámci předobjednávek rozebraly prakticky všechny konkurenční konzole PlayStation s pořadovou číslovkou pět v názvu. Na další kusy si lidé budou muset počkat patrně až do února příštího roku.

Také na konzoli od Sony se snaží překupníci vydělat, nejčastěji se objevují nabídky s cenovkou okolo 20 000 Kč. Nalézt se nám ale v internetových bazarech podařilo i dvakrát dražší modely – tedy za 40 000 Kč.

PlayStation 5 za 20 000 korun? Překupníci se snaží vydělat na nedostatku konzolí

Hardware

Sony nabídne dva různé modely tuzemským zákazníkům oficiálně až v druhé půlce tohoto týdne, překupníci ale využívají toho, že již mají potvrzené rezervace v rámci předobjednávek. Standardní PlayStation 5 stojí v obchodech 13 490 Kč, verze bez mechaniky zvaná Digital Edition pak 10 790 Kč.

I když jsou konzole nabízené překupníky velmi předražené, své zákazníky si podle ohlasů například na facebookových bazarech skutečně najdou. Zpravidla jde o rodiče, kteří chtějí potěšit své ratolesti pod vánočním stromečkem.

Detaily o všech konzolích nové generace se dozvíte v našem dřívějším článku.

Nová éra televizních konzolí startuje

Hardware

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám