Hlavní obsah

Poptávka firem po počítačích je rekordní. Dell zvýšil zisk o 62 procent

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Round Rock

Americká počítačová společnost Dell Technologies v prvním čtvrtletí svého finančního roku zvýšila čistý zisk o 62 procent na 1,07 miliardy dolarů (24,6 miliardy Kč). Firma to ve čtvrtek oznámila ve své výsledkové zprávě. Díky silné poptávce firem po laptopech i stolních počítačích, k níž přispěl nárůst práce z domova, výsledky Dellu překonaly odhady jak u zisku, tak u tržeb.

Foto: archív výrobce

Ilustrační foto

Článek

Upravený zisk na akcii činil v uplynulém čtvrtletí 1,84 dolaru, zatímco analytici čekali 1,39 dolaru. Tržby se zvýšily o 16 procent na 26,12 miliardy dolarů, zatímco analytici odhadovali 25,04 miliardy dolarů.

Společnost upozornila, že se v prvním čtvrtletí nadále projevoval globální nedostatek čipů a narušení dodavatelských řetězců, které ještě umocnila protipandemická opatření v Číně.

„Očekáváme, že objem nevyřízených objednávek zůstane minimálně do druhého čtvrtletí zvýšený kvůli současné poptávce a problémům v dodavatelském řetězci v celém odvětví,” uvedl provozní ředitel Dellu Jeff Clarke. Dodal, že v nákladech na komponenty se projeví inflace a že náklady na logistiku zůstanou ve druhém čtvrtletí zvýšené.

Největší růst tržeb za tři dekády. Lenovo je díky covidu na koni

Internet a PC

Může se vám hodit na Seznamu:

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám