Hlavní obsah

Nedostatek PlayStationů? Problémy s výrobou nemáme, tvrdí Sony

Novinky, huj

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Oba chystané PlayStationy 5 se vyprodaly prakticky již v rámci předobjednávek. A vše nasvědčuje tomu, že na další zákazníky se už letos nedostane. Sony však nyní dementovalo zprávy, že by za nedostupnost konzolí mohly problémy při výrobě.

Představení televizní konzole PlayStation 5 od SonyVideo: archiv výrobce

 
Článek

Oficiálně se sice oba PlayStationy začnou v Česku prodávat až 19. listopadu, předobjednávky ale běží již od poloviny září. Ceny se pochopitelně liší podle provedení. Standardní PlayStation 5 stojí 13 490 Kč, verze bez mechaniky zvaná Digital Edition pak 10 790 Kč.

Jednotlivé obchody ale již nyní začaly zákazníky informovat, že kdo si udělá objednávku až nyní, může s konzolí počítat až příští rok. Vánoce se zkrátka již nestihnou.

Překupníci skupují nové PlayStationy ve velkém. I proto jich bude nedostatek

Hardware

Sony: „Vše běží podle plánu“

Agentura Bloomberg následně informovala o tom, že za nedostatkem nových konzolí jsou problémy ve výrobě. Ten se měl týkat údajně výrobních kapacit AMD, tento čipový gigant má totiž při výrobě čipů o 50 % nižší výtěžnost, než se předpokládalo. Právě procesory od AMD se přitom v konzolích od Sony používají.

Zástupci japonského herního gigantu však nyní tyto zprávy dementovali. V oficiálním prohlášení, které otiskl server Seeking Alpha, běží vše podle plánu. To jinými slovy znamená, že případná nedostupnost může být způsobena pouze vysokou poptávkou ze strany jednotlivých hráčů.

„Detaily z výroby běžně nezveřejňujeme, ale proti informacím poskytnutým agenturou Bloomberg se musíme ohradit. Jsou falešné. Objemy výroby konzolí PlayStation 5 jsme nezměnili od zahájení masové výroby,“ stojí v prohlášení.

Foto: archív výrobce

Ovladač DualSense

Zcela nový design, dvě provedení

Pětka sází na kombinaci bílé a černé barvy. Vzhled působí rozhodně moderním a neokoukaným dojmem. Obě provedení by měla mít úplně stejný výkon a víceméně i vzhled, pouze klasický PlayStation 5 má pravou bočnici trochu vypouklou, protože japonský herní gigant do těchto míst vtěsnal optickou mechaniku.

Verze PS5 Digital Edition působí útlejším dojmem a je zcela symetrická. Případní zájemci ale musí počítat s tím, že hru na optickém nosiči zkrátka do přístroje nedají, všechny tituly se v tomto případě budou stahovat prostřednictvím internetu.

Foto: archív výrobce

PlayStation 5

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Boj o nejlepší televizní konzoli

Letos před Vánocemi se budou rvát o přízeň hráčů společnosti Microsoft a Sony, na pulty obchodů chystají nové herní konzole. V minulém týdnu se přitom již...

Výběr článků

Načítám