Hlavní obsah

PlayStation 5 své předchůdce překoná, bude mít nejvíce exkluzivit

Novinky, abr

PlayStation 5 je tou nejlepší konzolí, kterou kdy Sony vyrobilo. Nabízí výrazně vyšší výkon, tišší chod a neokoukaný design. Pětka své předchůdce překoná i v počtu nabízených exkluzivních titulů, jak prohlásil v rozhovoru pro japonský list Nikkei šéf zábavní divize Jim Ryan.

Představení televizní konzole PlayStation 5 od SonyVideo: archiv výrobce

 
Článek

Recept na zaručený úspěch objevila společnost Sony již před lety. Prakticky u všech konzolí PlayStation lákala na exkluzivní tituly – tedy na hry, které si na jiných platformách zahrát nemůžeme. Právě proto se těšily konzole od japonského elektronického giganta v minulosti větším prodejům než konkurence.

PlayStation 5 si na sebe nevydělá. Sony musí konzole dotovat

Hardware

A jak se nyní potvrzuje, na celou řadu zajímavých exkluzivit se mohou těšit také majitelé aktuálně nabízené pětky. „Investujeme do vysoce kvalitních her určených výhradně pro PlayStation. V tichosti, ale neustále… Všem příznivcům PlayStationu můžu slíbit, že zajistíme pro PS5 více exkluzivit než kdykoliv předtím,“ prohlásil Ryan.

Konkrétnější však zatím být nechtěl, na bližší informace o chystaných titulech si tak budeme muset ještě počkat.

A to samé platí také o samotných konzolích PlayStation 5, které jsou v obchodech beznadějně vyprodané již několik měsíců. Kdy by se situace mohla zlepšit, zatím bohužel není jasné. PlayStation 5 se nabízí ve dvou různých provedeních. Standardní pětka vyjde případné zájemce na 13 490 Kč, verze bez mechaniky zvaná Digital Edition pak na 10 790 Kč.

Foto: archív výrobce

Ovladač DualSense

Co umí PlayStation 5?

V pořadí již pátá generace televizní konzole od Sony nabízí výrazně vyšší výkon, zvládá hraní ve 4K při obnovovací frekvenci 120 Hz. Například multimediální obsah je nicméně možné konzumovat dokonce až v rozlišení 8K.

Připomeňme, že proti standardu 4K nabízí 8K rozlišení čtyřikrát více pixelů, ve srovnání s Full HD je tedy obraz na televizorech nebo monitorech dokonce až 16krát detailnější.

Součástky uvnitř PlayStationu navíc podporují hardwarovou akceleraci ray tracingu, tedy jinými slovy – hry běží s daleko věrnějšími detaily, nabízejí reálnější podání stínů i odlesků. Ve výbavě nechybí ani moderní SSD jednotka. Díky tomu je chod celého zařízení rychlejší, a to od startu přes instalaci aplikací až po spouštění jednotlivých titulů.

Foto: archív výrobce

PlayStation 5

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Budoucnost virtuální a rozšířené reality

S virtuální a rozšířenou realitou mají výrobci velké plány. Nové brýle, které zmiňované technologie využívají, mají být určeny nejen na hry, ale také na práci....

Výběr článků

Načítám