Hlavní obsah

Nový počítač je menší než krabička cigaret a stojí 2000 korun

Novinky, zgl

V zahraničních obchodech se začal prodávat nový miniaturní počítač Mini Xplus TV Box H24 od společnosti Miniand Tech. Přestože je novinka ještě menší než krabička cigaret, dokáže zastat řadu funkcí běžných PC, i když například s hraním náročných her uživatelé příliš počítat nemohou. Přístroj zaujme i nízkou cenou, pořídit jej je možné v přepočtu už za dva tisíce korun.

Foto: Miniand Tech

Mini Xplus TV Box H24

Článek

Počítač Mini Xplus TV Box H24 má rozměry 6 x 6 x 1,3 centimetru. Postaven je na čipsetu Allwinner A10 a operačním systému Android 4.0. K dispozici má 512MB operační paměť a úložný prostor pro data s kapacitou 4 GB.

Ten je možné ještě rozšířit pomocí paměťových karet a USB flash disků. Novinka má totiž dva USB porty pro připojení externích zařízení. Nechybí ani podpora bezdrátového standardu WiFi pro připojení k internetu.

Foto: Miniand Tech

Mini Xplus TV Box H24

K monitoru se novinka připojuje prostřednictvím HDMI kabelu. Podle výrobce ale přístroj dokáže dobře posloužit i u televizorů, což koneckonců naznačuje i jeho název. Podporuje totiž prakticky všechny nejpoužívanější multimediální formáty a videa dokáže přehrávat v rozlišení až 1080p.

Kdy přesně se Mini Xplus TV Box H24 začne prodávat v tuzemských obchodech, zatím společnost Miniand Tech neprozradila. Jisté tak není ani to, zda bude k dispozici za stejně přívětivou cenu jako v zahraničí.

Konkurence se rozrůstá

Novinka Mini Xplus TV Box H24 přichází na trh jen krátce po uvedení konkurenčního počítače RikoMagic MiniPC MK802, který je ještě o něco menší. Jeho velikost se příliš neliší od obyčejného flash disku. V tuzemských obchodech se prodává za 1900 Kč. [celá zpráva]

Srdcem novinky je jednojádrový procesor Cortex-A8 taktovaný na 1,5 GHz, kterým jsou vybaveny i některé chytré telefony a počítačové tablety. Výkon tedy není nijak oslnivý, na druhou stranu pro základní multimediální využití jistě stačí.

Foto: RikoMagic

MiniPC MK802

K dispozici je 512 MB operační paměti a 4GB úložný prostor, který je navíc možné rozšířit díky paměťovým kartám typu microSD. Nechybí ani podpora bezdrátového standardu WiFi pro připojení k internetu. Novinku pohání operační systém Android.

MiniPC MK802 je vybaven HDMI výstupem a klasickým USB konektorem. Problém tak nebude připojit jej prakticky ke všem novým monitorům a dokonce i televizorům, u kterých může fungovat jako levné multimediální centrum. Podporováno je i Full HD rozlišení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám