Hlavní obsah

Notebooky nové generace přichází, slibují větší výkon pro hráče

Novinky, bri

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V úterý oficiálně odstartovaly objednávky na notebooky nové generace, které jsou vybaveny grafickými kartami řady GeForce RTX 30. Ty byly přitom doposud výsadou výhradně klasických stolních sestav. Na výběr jsou modely třech cenových kategorií.

Foto: archív výrobce

Notebook s grafikou GeForce RTX řady 30

Článek

Několik modelů mají již jednotliví tuzemští prodejci v nabídkách, další se ukážou v nadcházejících dnech a týdnech. Nejlevnější budou vybaveny grafikou GeForce RTX 3060 a nabídnou 90 snímků za sekundu v nejnovějších hrách s nastavením detailů na ultra a v rozlišení 1080p.

Ceny notebooků budou startovat na 30 999 Kč, přitom nabídnou vyšší výkon než dřívější modely s GeForce 2080 SUPER, jejichž cena byla více než dvojnásobná.

Zlatou střední třídu představují karty GeForce RTX 3070, které jsou určeny pro hraní ve 1440p, taktéž při 90 snímcích za sekundu a na ultra nastavení. Případní zájemci mohou počítat s cenovkou 41 999 Kč.

Nové procesory i grafiky. Toto je výbava herních notebooků roku 2021

Hardware

Vrcholem nabídky pak je GeForce RTX 3080. Přináší až 16 GB paměti typu GDDR6, při hraní ve 1440p s ultra detaily nabídne více než 100 snímků za sekundu. Cena notebooků s touto kartou však startuje na 61 999 Kč.

Modely jednotlivých výrobců se navíc budou vcelku pochopitelně lišit dalšími součástkami, které výslednou cenu dál ovlivní. Vrcholné provedení s výkonnějším procesorem a dalšími vychytávkami vyjdou i na více než 100 tisíc korun.

Nové stroje nabízejí společnosti Acer, Alienware, ASUS, Dell, Gigabyte, HP, Lenovo, MSI nebo Razer. V různých koutech světa se přitom počítá také s lokálními výrobci, jako jsou například Aftershock, CyberPower PC, Digital Storm, Eluktronics, Falcon NW, Hasee, Maingear, Mechrevo, Mouse, Origin PC či PC Specialist.

Foto: archív výrobce

Notebooky s grafikou GeForce RTX řady 30

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám