Hlavní obsah

Notebook od Samsungu se obejde bez zásuvky dva pracovní dny

Novinky, huj

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rekordní výdrž až 17 hodin slibuje nová verze laptopu Galaxy Book S od společnosti Samsung. Díky tomu by se měl bez elektrické zásuvky obejít klidně i po dobu dvou pracovních osmihodinovek. To ale nejsou jediné přednosti, na které tento stroj láká.

Foto: archív výrobce

Galaxy Book S.

Článek

Nová generace přenosného počítače od jihokorejského elektronického gigantu je jakýmsi hybridem. Na první pohled se tento stroj nijak dramaticky neliší od moderních notebooků, ve skutečnosti má ale dotykovou obrazovku, takže je s ním v prostředí operačního systému Windows 10 možné pracovat podobně jako s tabletem.

Displej nabízí tradiční poměr stran 16 : 9 při úhlopříčce 13,3 palce, jeho rozlišení je full HD, tedy 1920 x 1080 obrazových bodů. I díky relativně tenkým rámečkům okolo displeje jsou rozměry tohoto stroje velmi příjemné, činí 305 x 203 x 6–11,8 mm. Hmotnost činí 950 gramů.

Hybrid Surface Book 3 vypadá stejně jako předchůdce, je ale rychlejší a má lepší výdrž

Hardware

Jde tedy o stroj zrozený pro práci na cestách, kde nebude velkou přítěží. V tomto ohledu potěší i nadstandardní 17hodinová výdrž baterie. Tato hodnota přitom platí pro přehrávání videa, v případě kancelářské práce bude pravděpodobně výdrž ještě o něco lepší.

Navzdory kompaktním rozměrům a dlouhé výdrži nechybí novince od jihokorejského gigantu ani pořádná dávka výkonu. Pracovní tempo udává procesor Intel Core i5 společně s integrovanou grafickou kartou Intel UHD.

Foto: archív výrobce

Galaxy Book S.

Galaxy Book S dále nabídne 8 GB operační paměti a rychlou SSD jednotku o velikosti 256 nebo 512 GB. Podobně jako u smartphonů je úložiště možné rozšířit prostřednictvím paměťových karet typu microSD až o 1 TB.

Nejen na cestách potěší možnost připojení k mobilním sítím – laptop ukrývá v útrobách slot na nanoSIM kartu, podporovány jsou LTE přenosy. Novinka se navíc dokáže připojit k nejrychlejším wi-fi sítím šesté generace.

Galaxy Book S se již prodává ve vybraných státech, například v Británii si lidé mohou koupit základní konfiguraci v přepočtu za necelých 30 tisíc korun. V Česku Samsung oficiálně své notebooky nenabízí, z tuzemského trhu se výrobce s vlastními počítači stáhl již před několika lety. Novinka zvaná Galaxy Book S by to ale mohla změnit.

Reklama

Související témata:

Související články

Apple chce pokořit nejlepší notebooky

Na pulty obchodů míří nový špičkový počítač od společnosti Apple, který si odbyl premiéru minulý týden. MacBook Pro 13 se svým vzhledem takřka neliší od...

Výběr článků

Načítám