Hlavní obsah

Nejnovější MacBook Pro je v prodeji, na nejtenčí verzi se čeká

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V pátek začala společnost Apple oficiálně prodávat svůj nejnovější MacBook Pro s 13palcovou obrazovkou, který si odbyl premiéru zkraje měsíce. Na druhou novinku – MacBook Air – si ale případní zájemci budou muset počkat až do příštího měsíce.

Představení nového MacBook Air (2022)Video: Apple

 
Článek

Ceny nového MacBooku Pro startují na 38 990 Kč. Vyšplhat se v případě volitelné konfigurace mohou klidně až na 74 990 Kč, tedy téměř na dvojnásobek.

Připlatit si přitom lidé mohou pouze za operační paměť a úložný prostor, procesor a další součástky zůstávají vždy stejné. Rozšíření operační paměti z 8 GB na 24 GB vyjde na 12 000 Kč, za 2TB úložiště místo 512GB se platí dokonce 18 000 Kč.

Cenu lze teoreticky navýšit ještě o další příslušenství a volitelný software, a to klidně o více než deset tisíc korun.

Foto: archív výrobce

Apple MacBook Pro (2022)

Foto: archív výrobce

Apple MacBook Pro (2022)

U MacBooku Air s čipem M2 Apple uvádí ceny startující na 36 990 Kč. Přesné datum uvedené do prodeje stále ještě nebylo zveřejněno. Americký počítačový gigant pouze případným zájemcům slibuje, že prodej bude zahájen v průběhu nadcházejícího měsíce.

MacBook Air se už na první pohled značně liší od svého předchůdce. Ikonický design se ztenčující se čelní stranou, který poprvé ukázal ještě bývalý šéf a spoluzakladatel Applu Steve Jobs, byl nahrazen rovnou konstrukcí se zaoblenými rohy, jakou se chlubí i ostatní MacBooky.

Na řadě jsou iPhony. Apple se připravuje na jednotnou nabíječku

Mobil

Další velká změna se udála v útrobách tohoto stroje, neboť původní čip Apple M1 byl nahrazen výkonnějším procesorem Apple M2. Ten mimochodem nalezneme také v druhé novince – MacBooku Pro.

Apple slibuje, že vylepšený čipset nabídne až o 18 % rychlejší CPU jednotku, až o 25 % vyšší grafický výkon a až o 40 % rychlejší strojové učení. Napojen navíc může být až na 24 GB operační paměti, předchůdce si musel vystačit s 16 GB.

MacBook Air se chlubí novou magnetickou nabíječkou MagSafe 3 a výdrží až 18 hodin. MacBook Pro 13 zvládne vydržet na jedno nabití až 20 hodin, místo modernějšího standardu MagSafe 3 však sází na rozhraní USB-C.

Foto: archív výrobce

Apple MacBook Air (2022)

Foto: archív výrobce

Apple MacBook Air (2022)

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám