Hlavní obsah

Muži začal v kapse hořet přehrávač iPod

Novinky, adr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

DOUGLASVILLE

Přehrávače rodiny iPod jsou zbožím, které se díky velkému zájmu kupujících na pultech obchodů příliš neohřeje. V kapse amerického dělníka se však přehrávač choval opačně. Vznítil se a šlehaly z něj plameny

Článek

Danny Williams z amerického státu Georgia nosí svůj iPod Nano v kapse již rok a půl. Podle stanice WSBTV poslouchá přístroj často při práci na nejmenovaném letišti v USA.

Před necelými dvěma týdny se však muži v kapse iPod vznítil. "Podíval jsem se dolů a viděl plameny, které mi šplhaly k hrudníku. Kdyby mě spatřili (lidé z US Transportation Security Administration) a všimli si, že ze mě stoupá kouř, mohli by si myslet, že jsem terorista," řekl Williams.

Podle deníku VUNET.com si již Apple vyžádal přehrávač k posouzení a přislíbil zaslat nový přístroj. Příčina požáru není dosud známa. Experti se však domnívají, že je na vině integrovaná Li-ion baterie, která se pravděpodobně vzňala.

Li-ion baterie mají problémy s přehříváním také v mobilních telefonech a laptopech. Loni byly měněny celé řadě uživatelů baterie v noteboocích značky Dellu, Apple, Sony a Toshiba. Potíže se týkaly statisíců přístrojů.

Reklama

Související témata:

Související články

Notebooky opět hoří, na vině špatné baterie

Japonská Sony opravdu nemá na růžích ustláno. Už se zdálo, že je problémům s jejími závadnými bateriemi v přenosných počítačích konec, když zástupci Toshiby...

Výběr článků

Načítám