Hlavní obsah

IFA 2019: Nejlehčí 14palcový notebook neváží ani kilogram

Novinky, ort

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Berlín

Svou hmotností se může směle měřit s počítačovými tablety, nový čtrnáctipalcový notebook od Aceru totiž neváží o mnoho více než ony. Model Swift 5, který si odbyl premiéru na veletrhu IFA v Berlíně, je totiž vůbec nejlehčím laptopem s takto velkou obrazovkou na trhu.

Notebook Acer Swift 5Video: archív výrobce

 
Článek

Titul nejlehčí 14palcový notebook na světě si Acer Swift 5 vysloužil díky hmotnosti 990 gramů, což je dokonce méně než v případě celé řady kompaktnějších 13,3palcových modelů. Připomeňme, že většina klasických laptopů s úhlopříčkou 15,6 se svou hmotností blíží ke hranici dvou kilogramů.

Potěšující je také tloušťka 14,95 mm, která z něj dělá zároveň jeden z nejtenčích přenosných počítačů na trhu. Vyzdvihnout si zaslouží také odolná kovová konstrukce, ta se překvapivě nijak negativně do celkové hmotnosti nepromítla.

V útrobách tohoto stroje tepe procesor Intel Core i7-1065G7 a osazen může být až 512GB SSD úložištěm, výkon tedy novince rozhodně chybět nebude. Pro úplnost dodejme, že 14palcová obrazovka nabízí rozlišení Full HD a staví na technologii IPS.

Foto: archív výrobce

Acer Swift

Výrobce u tohoto konkrétního modelu slibuje výdrž až 12,5 hodiny. Ve výbavě nechybí Thunderbolt 3, dvoupásmová karta WiFi 6 (802.11ax) či integrovaná čtečka otisků prstů a funkce Windows Hello.

Otazník zatím visí nad tím, kdy a za jakou cenu se novinka začne prodávat na pultech tuzemských obchodů.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám