Hlavní obsah

IFA 2019: Nejvýkonnější notebook na planetě vyrobil Asus

Novinky, ort

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Berlín

Největší evropský veletrh spotřební a výpočetní techniky IFA 2019 startuje sice oficiálně až v pátek, první výrobci nicméně v německém Berlíně již začali odhalovat své podzimní novinky s předstihem. Například společnost Asus se pochlubila tím vůbec nejvýkonnějším laptopem na planetě.

Notebook Asus ProArt StudioBook OneVideo: archív výrobce

 
Článek

Toto záviděníhodné prvenství si vysloužil notebook ProArt StudioBook One, který je zástupcem nové řady společnosti Asus cílící na kreativce. Jde především o laptopy, jejichž výkon se má rovnat klasickým stolním počítačům. V praxi bude tedy jedno, zda pracujete na notebooku, nebo stolním PC. V minulosti přitom měly vždycky stolní počítače navrch.

Tak vysokým výkonem se novinka může pochlubit především díky kombinaci procesoru Intel Core i9 a grafické karty Quadro RTX 6000. Model ProArt StudioBook One je totiž prvním laptopem na světě, který je vyzbrojen touto grafikou. Jedním dechem se nicméně sluší dodat, že prvenství si tento stroj patrně neuchová příliš dlouho, neboť v nadcházejících týdnech se patrně objeví i další notebooky s podobnou konfigurací od jiných výrobců.

Foto: archív výrobce

Notebook Asus ProArt StudioBook One

„Asus ProArt StudioBook One je prvním notebookem, který nabízí NVIDIA Quadro RTX 6000 v přenosném řešení. To přináší nevyšší výkon na světě a jeho majitelé se díky tomu mohou věnovat komplexním pracovním úkolům kdekoliv,” prohlásil Samson Hu, co-CEO společnosti Asus.

Ten zároveň zdůraznil, že novinka cílí především na kreativce. „Naši zákazníci tak mohou rychle renderovat animace, editovat 8K videa v reálném čase nebo provádět analýzu dat daleko snáze a efektivněji, než tomu bylo dosud,” podotkl.

Novinka nabízí 15,6palcový displej s rozlišením 4K, který se chlubí 120Hz obnovovací frekvencí. Právě obrazovku by tomuto stroji mohl závidět kdejaký herní notebook, ProArt StudioBook One je nicméně primárně stavěn na práci.

Důraz na kvalitní chlazení

S ohledem na nabízený výkon není velkým překvapením, že u nejrychlejšího notebooku na světě byl velký důraz kladen na kvalitu chlazení – laptop využívá pokročilé chlazení s ultra tenkými titanovými odpařovacími komorami.

Obávat se uživatelé nemusí ani nijak dramaticky nízké výdrže baterie. Technologie Nvidia Optimus totiž dovoluje plynulé přepínání mezi samostatnou a integrovanou grafickou kartou v závislosti na využívaných aplikacích a bez nutnosti celý systém nebo tyto aplikace restartovat. Na reálné testy výdrže si ale budeme muset ještě počkat.

To samé platí o informacích o pořizovací ceně a dostupnosti novinky.

Foto: archív výrobce

Notebook Asus ProArt StudioBook One

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám