Hlavní obsah

Hodinky Apple Watch se nepovedly. Mají problémy s připojením a výdrž je hrozná

Novinky, ort

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Apple představila v polovině září světu další generaci chytrých hodinek zvaných Watch. Mělo to být jedno z lákadel tohoto podniku v důležité předvánoční sezóně. Nakonec ale bude všechno jinak. Zástupci amerického počítačového gigantu totiž potvrdili, že hodinky mají problémy s připojením. Další výtky směřují k výdrži.

Apple Watch series 3Video: archív výrobce

 
Článek

Hodinky Apple Watch Series 3 měla možnost ještě před zahájením prodeje testovat některá zahraniční média. Recenzenti přitom naráželi na prakticky totožné problémy – potýkali se s výpadky bezdrátového signálu.

To následně potvrdil i samotný Apple. Problém se týká základního modelu, který není vybaven LTE konektivitou. U něj dochází k výpadkům signálu při komunikaci s iPhonem, pokud není v bezprostřední blízkosti.

Uživatelé se v takovém případě nemohou dostat ke svým datům a logicky si ani nezatelefonují.

Foto: Stephen Lam, Reuters

S hodinkami bude možné telefonovat.

Recenzenti nicméně nenechali nit suchou ani na vylepšeném modelu, který se vůbec poprvé v historii chlubí LTE konektivitou. Uživatelé s ním tedy mohou telefonovat i bez připojeného iPhonu.

Právě v tom je nicméně kámen úrazu. Zatímco standardně vydrží baterie v hodinkách pracovat na jedno nabití zhruba 18 hodin, při telefonování se vybije klidně i za pouhou hodinu.

Foto: Stephen Lam, Reuters

Apple Watch Series 3

Očekává se, že Apple by mohl zmiňované problémy odstranit nějakou softwarovou aktualizací, jako tomu bylo v minulosti například u iPhonů. Oficiálně to však zatím zástupci amerického počítačového gigantu nepotvrdili.

Apple Watch Series 3 se začnou prodávat v Česku od 29. září, cena bude startovat na 9790 Kč. Pokročilý model s LTE nicméně nebude v tuzemských obchodech dostupný, tedy alespoň zatím.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám