Hlavní obsah

Chytré hodinky od Applu umí telefonovat i v Česku, ale jen u jednoho operátora

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čeští fanoušci chytrých hodinek společnosti Apple se konečně dočkali – mohou s nimi telefonovat i bez chytrého telefonu. Vychytávku, která je v zahraničí dostupná již delší dobu, zpřístupnil v tuzemsku jako první T-Mobile.

Představení chytrých hodinek Apple Watch Series 6Video: Archív výrobce

 
Článek

„T-Mobile dnes spouští službu Apple Watch Connection a jako první operátor v České republice tak umožňuje plné využití Apple Watch i mimo dosah spárovaného iPhonu. Od dnešního dne také zařazuje do nabídky chytré hodinky Apple Watch Series 6 a Apple Watch SE ve verzi GPS + Cellular s podporou eSIM,“ uvedla Kateřina Mikesková z tiskového oddělení T-Mobilu.

V praxi to znamená, že lidé mohou nyní používat síťové služby, i když nejsou v blízkosti svého iPhonu. „Díky službě Apple Watch Connection a zabudované elektronické eSIM v hodinkách mohou zákazníci volat ze svého telefonního čísla, aniž by museli být v blízkosti svého iPhonu. S nově aktivovanou službou tak lze z hodinek volat, zasílat a přijímat zprávy, používat hlasovou asistentku Siri, streamovat hudbu, využívat služby vyžadující mobilní připojení i řadu dalších funkcí,“ zdůraznila Mikesková.

Foto: archív výrobce

Apple Watch SE

Služba je v rámci T-Mobilu k dispozici pro všechny zákazníky, kteří mají aktivovaný hlasový tarif. Jediné, co je nutné udělat, je aktivovat si službu Apple Watch Connection. Tato služba je zpoplatněna částkou 99 Kč měsíčně. Zákazníci T-Mobilu, kteří si Apple Watch Connection aktivují během následujících 12 měsíců, získají první tři měsíce zadarmo.

„Spárování hodinek a aktivaci služby zákazník provede jednoduše přímo v aplikaci Watch na iPhonu. Po propojení získají hodinky nastavení tarifu podle telefonu a v síti jsou přihlášené pod stejným telefonním číslem. Zákazník tak může používat obě zařízení současně, nebo na sobě zcela nezávisle, například při sportovních aktivitách může nechat iPhone doma a využívat pouze praktický wearable doplněk v podobě hodinek,“ vypočítala mediální zástupkyně operátora.

Apple Watch SE ve verzi GPS + Cellular stojí 9999 Kč, větší verze se 44mm ciferníkem pak 10 799 Kč. Za Apple Watch Series 6 ve verzi GPS + Cellular případní zájemci u T-Mobilu zaplatí podle velikosti a provedení od 15 199 Kč do 20 399 Kč. Pokud lidé hodinky pořídí společně s tarifem, mohou ušetřit z pořizovací ceny klidně i několik tisíc korun.

Foto: archív výrobce

Apple Watch Series 6

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Lákadla moderních chytrých hodinek

Chytré hodinky se těší neustále rostoucí popularitě, jejich přednosti jsou totiž nepopiratelné. Letos tak patrně půjde o jeden z nejpopulárnějších vánočních...

Výběr článků

Načítám