Hlavní obsah

CES 2020: Jak vyzrát na odpadky? Kanaďané mají dokonalý vynález pro lenochy

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Las Vegas

Na veletrhu CES v americkém Las Vegas byla k viděná celá řada méně či více užitečných vynálezů. Především lenochům a pohodlnějším uživatelům přijde vhod novinka zvaná Townnew T1 Smart, jde totiž o odpadkový koš, který dovede sám automaticky zabalit odpadky.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Automatický odpadkový koš dokáže sám měnit igelitové pytlíkyVideo: AP

 
Článek

„Townnew T1 Smart používáte jako klasický odpadkový koš. Plníte jej odpadky, a když je plný, necháte ho udělat tu nejotravnější část za vás,“ pěl na novinku ódy zástupce kanadské společnosti Townnew přímo na výstavišti v Las Vegas.

Narážel přitom na to, že při vybírání plného koše se již majitelé nebudou muset dotýkat špinavých částí a přemýšlet, jak nejvhodněji pytlík zabalit, aby se jim po cestě nerozpadl. To vše totiž zvládne chytrý koš.

CES 2020: Bluetooth reproduktor se maskuje za sprchu

Hardware

Na jeho čelní straně je tlačítko, které stačí zmáčknout vždy, když chcete koš otevřít nebo zavřít. Pokud jej ale stisknete a držíte tři vteřiny, pytel uvnitř se automaticky uzavře tak, abyste jej mohli jen vyjmout a vynést.

Víko následně do koše automaticky vloží čistý sáček pro další použití. Právě v horní části se totiž ukrývá zásobník, který dovede pojmout až 25 sáčků. Doma se tak díky této novince budete dohadovat maximálně o tom, kdo zabalený pytel vynese ven.

Samotný koš se bude prodávat na americkém trhu v přepočtu za necelé 2,5 tisíce korun. Trojbalení klasických pytlíků (75 kusů) pak vyjde na 400 Kč, respektive na 600 Kč v případě biologicky rozložitelné verze.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám