Hlavní obsah

Asus zkřížil tablet, notebook i stolní PC. Díky ohebné obrazovce

Jedno zařízení může fungovat doma jako stolní počítač, na cestách jako tablet či stolní PC. Přesně takovou vizi má společnost Asus u svého nového hybridu, který se jmenuje Zenbook 17 Fold OLED. Široké možnosti uplatnění nabídne především díky skládací konstrukci s ohebným displejem.

Asus Zenbook 17 Fold OLEDVideo: archív výrobce

 
Článek

Zenbook 17 Fold OLED je první 17,3palcový skládací notebook, který dovede díky skládací konstrukci nahradit i stolní PC a tablet. Na jeho vývoji se s Asusem podílely také společnosti Intel a BOE. Díky ohebné obrazovce nabízí tento přenosný počítač v podstatě dvě velikosti OLED displeje v jednom zařízení.

V základu mohou využít lidé velký 17,3palcový dotykový displej s poměrem stran 4:3 a rozlišením 2,5K. K takto velkému monitoru je pak možné připojit bezdrátovou klávesnici s touchpadem, díky čemuž se přístroj promění v plnohodnotné stolní PC. Bez klávesnice může fungovat díky dotykovému displeji jako velký tablet.

Foto: archív výrobce

Zenbook 17 Fold OLED

Zároveň je ale možné obrazovku v polovině přelomit jako list papíru, v tomto režimu uživatel získá dva spojené 12,5palcové displeje s poměrem stran 3:2 a rozlišením 1920 × 1280 pixelů. Díky virtuální klávesnici pak Zenbook 17 Fold OLED poslouží jako klasický notebook. Ve složeném stavu je navíc velká dotyková obrazovka chráněna na cestách proti poškození.

Dotyková OLED obrazovka se přitom chlubí certifikací PANTONE Validated, barevným podílem 100% (DCI-P3) a technologií Dolby Vision HDR, což by měla být záruka věrného barevného podání. Získal také certifikaci TÜV Rheinland pro péči o oči.

Dva různé světy ohebných displejů: Když každá skládačka umí něco jiného

Testy

Vyzdvihnout si zaslouží výkonný zvukový systém se čtyřmi reproduktory s certifikací Harman Kardon obohacený o Dolby Atmos. Nechybí ani integrovaná 5Mpx webová kamera s technologií ASUS 3D Noise Reduction pro videohovory.

Stroj pohání nejnovější procesory Intel Core i7 řady U 12. generace a grafika Intel Iris Xe. K dispozici jsou také dva porty USB-C Thunderbolt 4, které podporují rychlé nabíjení 75 Wh baterie a připojení k externím displejům.

Na pultech obchodů by se Zenbook 17 Fold OLED měl objevit v druhé polovině letošního roku, prodejní cena zatím nebyla upřesněna.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám