Hlavní obsah

Apple na podzim odhalí iPad Mini, prozradil Samsung

Novinky, zgl

Společnosti Apple a Samsung se již nějakou dobu soudí kvůli patentovým sporům. I přesto ale firmy dál úzce spolupracují, konkrétně jihokorejský elektronický gigant dodá jablečné firmě každý rok součástky za sedm miliard liber (206 miliard korun). Utajovaný zdroj přímo ze Samsungu nyní potvrdil, že Apple chystá na konec roku menší verzi iPadu.

Článek

„Očekává se, že smlouva vzroste do konce tohoto roku na 11 miliard USD (207,5 miliard Kč, pozn. red.) díky plánům Applu na uvedení menšího iPadu, pravděpodobně s 7,85palcovým displejem a díky snaze prodat více MacBooků Air s nejrychlejšími SSD jednotkami od Samsungu,“ prozradil serveru DailyMail zdroj přímo z managementu jihokorejského elektronického giganta.

Až doposud byly všechny generace iPadů vybaveny větším displejem. Spekulace o menším jablečném tabletu se objevily v minulosti už několikrát, tehdy jim ale nikdo nepřikládal přílišnou váhu, protože bývalý šéf a jeden ze spoluzakladatelů Applu Steven Jobs považoval 9,7palcový panel za ideál. Menší displeje byly podle něj hůře ovladatelné a větší nejsou již snadno přenosné a mají zbytečně nízkou výdrž baterie.

Apple nemá na výběr, míní analytici 

Apple ale nyní nemá podle některých analytiků na výběr, konkurence je totiž na trhu úspěšná především díky menším modelům. „Řada lidí chce tablet, který je menší než iPad. Samozřejmě důležitá je také cena přístroje,“ konstatovala analytička společnosti Capital Securities Diana Wu s tím, že právě díky menší obrazovce mohou konkurenční výrobci na rozdíl od Applu srazit cenu tabletů na nižší hodnotu. „To je důležité především na masových trzích, jako je Čína nebo Indie,“ doplnila.

Zástupci Applu informace o uvedení nového iPadu na trh nijak nekomentovali. To ale není ničím výjimečným, protože firma s logem nakousnutého jablka za žádných okolností neprozrazuje informace o nových produktech před jejich oficiálním představením.

Spekulace o iPadu Mini přicházejí jen pouhý týden po odhalení iPadu 3. Ten přináší proti předchozí verzi displej s vyšším rozlišením, lepší fotoaparát a vyšší výkon.  [celá zpráva]

První tablet od Nokie

Nový tablet plánuje podle serveru Tom’s Hardware před koncem roku odhalit také společnost Nokia. Její přístroj nabídne 10palcový displej a dvoujádrový procesor Qualcomm ARM. Pracovat bude pod operačním systémem Windows 8. [celá zpráva]

Osmičky přináší zcela nový vzhled a uživatelské rozhraní Metro. To bude k dispozici jak pro počítačové tablety, tak pro klasické stolní počítače a notebooky. Mezi nejzásadnější vylepšení systému patří například možnost odemykání uživatelského účtu pomocí obrázku, vylepšené aktualizace či výrazně nižší nároky na operační paměť.

Přehled dalších zajímavých změn v operačním systému Windows 8 naleznete zde. Stáhnout si také můžete zadarmo testovací verzi tohoto operačního systému. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám