Hlavní obsah

Apple odhalil nový iPad

Novinky, mif
Aktualizováno

Společnost Apple ukázala ve středu světu novou již třetí generaci počítačového tabletu iPad. Vypadá stejně jako předchozí verze, ale technicky je výrazně lepší a přináší řadu nových funkcí.

Nový iPad nabízí vyšší rozlišení a lepší výkonVideo: Apple

 
Článek

„Snad každý někdy přemýšlel nad tím, kdo představí lepší počítačový tablet než iPad 2. Je čas přestat přemýšlet, tady je nový iPad!“ zakřičel do zaplněného sálu krátce po zahájení konference současný šéf Applu Tim Cook a pozval na pódium Philla Schillera, který představil všechny technické novinky u iPadu.

Foto: Reuters

Šéf Apple Tim Cook a iPad 3

Vylepšení se dočkal především displej, který je stejně velký jako u iPadu 2, ale nabízí výrazně vyšší rozlišení - 2048x1536 pixelů. Displej s lepším rozlišením žádný výrobce nenabízí. „iPad má více obrazových bodů než váš HD televizor,“ neskrýval své nadšení Schiller.

Foto: Reuters

Výrazným vylepšením prošel displej iPadu

„Větší rozlišení potřebuje ale koňský výkon, proto je iPad 3 čtyřikrát výkonnější než předchozí generace i než konkurenční tablety,“ uvedl Schiller. Dalšího vylepšení se dočkal vestavěný pětimegapixelový fotoaparát, který má nově stabilizaci obrazu a dokáže natáčet Full HD video.

V Česku ještě tento měsíc 

V první vlně se iPad 3 začne prodávat ve vybraných zahraničních obchodech 16. března, do Česka dorazí v druhé vlně o týden později. V prodeji se objeví šest různých verzí, které se budou lišit kapacitou vestavěné paměti a typem internetového připojení.

Foto: Apple

Apple iPad

Nejlevnější iPad s WiFi připojením a 16GB pamětí se v amerických obchodech bude prodávat za 499 USD (9 500 Kč), nejvybavenější 64GB verze s 4G internetem pak vyjde na 829 USD (15 750 Kč). Pro tuzemský trh ale budou ceny s největší pravděpodobností o několik tisíc vyšší.

Podle serveru Develop se na vývoji iPadu 3 podílel ještě spoluzakladatel Applu Steve Jobs. Jako hlavní vizionář Applu, který pravidelně přinášel revoluční nápady, měl totiž vedení společnosti zanechat plány na nové produkty až do roku 2015. To ale zástupci Applu na konferenci nepotvrdili. Jobs zemřel minulý rok v říjnu v 56 letech.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám