Hlavní obsah

Huawei podpoří prodeje špičkových mobilů. Bude rozdávat tablety zadarmo

Novinky, lez

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Huawei si připravila pro zákazníky zajímavou akci, aby podpořila prodeje svých špičkových telefonů z řady P30 Pro. Lidem bude během června rozdávat k mobilům tablety zadarmo. Čínský podnik se snaží zaujmout zákazníky v době, kdy sílí tlak ze strany USA a analytici se obávají klesajícího podílu na trhu.

Foto: archív výrobce

MediaPad T3 8 WiFi

Článek

K chytrému telefonu Huawei P30 Pro, který lidé zakoupí od tohoto pátku do konce měsíce, získají tablet MediaPad T3 8 WiFi. Jde o zařízení v ceně zhruba 3300 Kč, které láká na osmipalcový displej, čtyřjádrový procesor a 2 GB operační paměti.

Tablet získají lidé poté, co zaregistrují svou účtenku na stránkách výrobce. Případně mohou telefon zakoupit přímo v prodejnách Huawei, kde jej získají rovnou. Ceny chytrého telefonu Huawei P30 Pro se podle nákupního rádce Zboží.cz pohybují od 18 720 do 29 299 Kč, záleží na zvolené paměťové variantě.

Foto: archív výrobce

Huawei P30 Pro

Kauza Huawei vs. USA  

S touto akcí výrobce přišel v době zuřící obchodní války mezi USA a Čínou, v jejímž důsledku bylo uvaleno embargo na společnost Huawei. Americké ministerstvo obchodu totiž minulý měsíc zařadilo čínského výrobce na černou listinu, kvůli čemuž americké podniky nesmějí bez zvláštního povolení s Huawei spolupracovat.

Řada podniků tak již dala od Huawei ruce pryč, mezi nimi je i Google. Kvůli tomu je budoucnost čínského výrobce nejistá, neboť další generace chystaných telefonů by mohly využívat už jen osekanou verzi Androidu bez obchodu s aplikacemi Google Play a také bez podpory ze strany Googlu – tedy bez softwarových aktualizací.

Podle analytiků bude mít celá kauza s největší pravděpodobností negativní dopad na společnost Huawei, výrazně klesne podíl trhu tohoto podniku. Naopak těžit z toho může jihokorejský podnik Samsung Electronics, který je aktuálně jedničkou trhu. Uvedla to ratingová agentura Fitch Ratings.

Nejlepší fotomobil na trhu

V případě modelu Huawei P30 Pro budou nicméně aktualizace vycházet i nadále. Největším lákadlem je u tohoto přístroje nový systém Quad Camera, který se skládá ze čtyř objektivů. Na něm se společností Huawei spolupracovala známá fotografická firma Leica.

Hlavní fotoaparát, postavený na snímači SuperSpectrum, nabízí rozlišení 40 Mpx, je doplněn o ultra širokoúhlý objektiv s rozlišením 20 Mpx, teleobjektiv s rozlišením 8 Mpx a objektiv Huawei Time-of-Flight (TOF) pro měření hloubky ostrosti. Ten je mimochodem také na čelní straně a spolupracuje s 32MPx selfie kamerou.

Foto: archív výrobce

Huawei P30 Pro

Velmi zajímavý je především hlavní snímač s nejvyšším rozlišením, který nabízí velikost 1/1,7“. Ten totiž zachycuje světlo novým způsobem. Senzor RYYB SuperSpectrum se liší od tradičního filtru RGBG Bayer tím, že nahrazuje zelené pixely žlutými. Tím dosahuje vysoké hodnoty ISO 409 600. Fotoaparát si tak dovede poradit i s velmi špatnými světelnými podmínkami.

Nová třicítka přináší vůbec poprvé objektiv Huawei SuperZoom, který nabízí pětinásobný optický zoom, 10násobný hybridní zoom bez ztráty kvality a 50násobný digitální zoom. To jsou hodnoty, které nenabízí ani celá řada tradičních kompaktů. Podle serveru DxOMark jde o nejlepší fotomobil na trhu.

Vlajková loď Huawei P30 Pro nezaostává ani v dalších ohledech, nabízí líbivý design a špičkový výkon. Více se o tomto smartphonu dozvíte v našem dřívějším článku.

Foto: archív výrobce

Huawei P30 Pro

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám