Hlavní obsah

Huawei jde po krku kompaktům. Má nejlepší fotomobil na světě

Novinky, mif

Velké ambice má se svou novou vlajkovou lodí společnost Huawei. Model P30 Pro totiž nebude konkurovat jenom chytrým telefonům zavedených značek, ale také kompaktním fotoaparátům. Podle serveru DxOMark jde totiž aktuálně o nejlepší fotomobil na trhu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Podívejte se na nový chytrý telefon Huawei P30 ProVideo: AP

 
Článek

Právě fotoaparát je jedním z největších lákadel nové třicítky. Verze Pro je totiž osazena novým systémem Quad Camera složeném ze čtyř objektivů. Na něm se společností Huawei spolupracovala známá fotografická firma Leica.

Hlavní fotoaparát postavený na snímači SuperSpectrum nabízí rozlišení 40 Mpx, je doplněn o ultra širokoúhlý objektiv s rozlišením 20 Mpx, teleobjektiv s rozlišením 8 Mpx a objektiv Huawei Time-of-Flight (TOF) pro měření hloubky ostrosti. Ten je mimochodem také na čelní straně a spolupracuje s 32MPx selfie kamerou.

Foto: archív výrobce

Huawei P30 Pro

Velmi zajímavý je především hlavní snímač s nejvyšším rozlišením, který nabízí velikost 1/1,7“. Ten totiž zachycuje světlo novým způsobem. Senzor RYYB SuperSpectrum se liší od tradičního filtru RGBG Bayer tím, že nahrazuje zelené pixely žlutými. Tím dosahuje vysoké hodnoty ISO 409 600. Fotoaparát si tak dovede poradit i s velmi špatnými světelnými podmínkami.

Senzor s clonou f/1,6 se postará o ultra široké snímky, je tedy ideální volbou pro fotografování architektury a momentek ve stísněných prostorech.

Foto: archív výrobce

Huawei P30 Pro

Přibližování bez ztráty kvality

Nová třicítka přináší vůbec poprvé objektiv Huawei SuperZoom, který nabízí pětinásobný optický zoom, 10násobný hybridní zoom bez ztráty kvality a 50násobný digitální zoom. To jsou hodnoty, které nenabízí ani celá řada tradičních kompaktů.

V prodeji se objeví dvě různá výkonnostní provedení. V obou případech přitom bude pracovní tempo udávat procesor Kirin 980, který kombinuje výkonná a úsporná jádra. V praxi by tak měla být novinka v porovnání s předchůdcem o 20 % výkonnější, a přitom až o 40 % šetrnější k baterii.

Dvě různá provedení se od sebe tedy budou lišit pouze kapacitou operační paměti a úložného prostoru. Konkrétně bude k dispozici 6GB paměť a 128GB úložiště či 8GB paměť a 256GB úložiště. Smartphone mimochodem nabízí baterii s kapacitou 4200 mAh.

Foto: archív výrobce

Huawei P30 Pro

Čtečka otisků se ukrývá v displeji

Displej nabízí úhlopříčku 6,47 palce, je zakřivený a staví na technologii OLED. Jeho rozlišení je Full HD . Obrazovka mimochodem zabírá prakticky celou čelní stranu, pouze v horní části je mírné vykrojení kvůli čelnímu fotoaparátu. Čtečka otisků prstů je integrovaná v displeji.

Nejnovější verze operačního systému Android podporuje i Huawei Share OneHop pro bezproblémové sdílení souborů mezi smartphony Huawei a počítači. Výrobce se chlubí u novinky také rychlonabíjením. Za půl hodiny zvládne dodávaná nabíječka dobít akumulátor na 70 %.

P30 Pro ve verzi 6 128 GB vyjde na 22 499 Kč, verze P30 Pro 8 256 GB je pak k dostání za cenu 24 999 Kč. Prodej oficiálně odstartoval v úterý, krátce po tiskové konferenci.

Foto: archív výrobce

Huawei P30 Pro

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám