Hlavní obsah

Nová srdce pro levné tablety a mobily. Zvládnou lépe hry

Novinky, lez

Především pro levnější tablety a chytré telefony ze střední třídy je určen nový čipset Snapdragon 675 od společnosti Qualcomm. Přinést by měl v první řadě vyšší výkon, který potěší především hráče. Rychlejší by mělo ale u nových zařízení být také načítání webových stránek či spouštění aplikací.

Foto: archív výrobce

Ilustrační foto

Článek

První zařízení s novým čipsetem by se na pultech obchodů měla objevit zkraje příštího roku na největším veletrhu spotřební a výpočetní elektroniky CES v americkém Las Vegas, který se bude konat tradičně hned v lednu. Podle prvních odhadů by mělo jít o zařízení s cenovkou okolo pěti až deseti tisíc korun.

Samotný výrobce slibuje největší nárůst výkonu při hraní her, ale samozřejmě svižnější pracovní tempo bude patrné i při dalších činnostech. Proti modelu 670, který byl představen letos v létě, má být novinka při spouštění her až o 30 % rychlejší, sociální sítě se mají spouštět až o 15 % rychleji a hudební aplikace až o 20 %. Při načítání webových stránek bude zařízení dokonce až o 35 % rychlejší.

Rychlé displeje, tři fotoaparáty

Nárůst výkonu je zásluhou osmi jader Kryo 450, která jsou rozdělena na dvě skupiny. Dvě jádra s taktem 2,0 GHz mají zajišťovat co nejvyšší výkon, šest zbývajících jader je pak úspornějších, ta budou udávat pracovní tempo při 1,7 GHz.

Zaměření na hráče dokládá také podpora 120Hz displejů, které přináší plynulejší hraní her. Nový čip také reaguje na trend zvyšujícího se počtu fotoaparátů ve smartphonech, přítomny budou moci být až tři hlavní fotoaparáty. Počítá se přitom s podporou až 48MPx senzoru, případně se záznamem zpomalených videí při rozlišení 480 fps. Chybět nicméně nebude ani HDR režim a standardní nahrávání ve Full HD.

Mezi další podporované funkce tohoto čipsetu patří rychlé datové přenosy LTE díky modemu Snapdragon X12 či rychlé nabíjení připojené baterie prostřednictvím standardu Quick Charge 4+.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám