Hlavní obsah

Nový tablet od Microsoftu se nakonec bude prodávat i v Česku

Novinky, lez

Minulý týden se na vybraných zahraničních trzích začal prodávat nový tablet od společnosti Microsoft. Vše tehdy nasvědčovalo tomu, že se model Surface Go v tuzemských obchodech prodávat nebude. Nakonec je ale vše jinak.

Surface GoVideo: Microsoft

 
Článek

Počítače řady Surface sice Microsoft v tuzemsku oficiálně nenabízí, někteří prodejci se je ale rozhodli dovážet na vlastní pěst. V rámci předobjednávky se základní provedení se 64GB pamětí prodává podle Zboží.cz za 11 990 Kč.

Vybavenější varianta se 128GB úložným prostorem pak vyjde na 15 990 Kč. Ani u jedné verze však zatím prodejci neuvádí, kdy budou mít novinky skladem. To by se ale s největší pravděpodobností mělo v nadcházejících týdnech změnit.

Foto: archív výrobce

Surface Go

Jak již bývá zvykem, v USA vyjdou tablety od Microsoftu ještě o něco levněji. Základní provedení s 64GB úložným prostorem vyjde na 399 dolarů (asi 8700 Kč), vybavenější 128GB verze pak na 549 dolarů, tedy v přepočtu 12 000 Kč. [celá zpráva]

V obou případech pracovní tempo udává procesor Pentium 4415Y z edice Kaby Lake-Y. Ten má dvě jádra a čtyři vlákna díky technologii HyperThreading, všechna pracují při frekvenci 1,6 GHz. Základní provedení nabídne 4 GB operační paměti, vyšší verze pak 8 GB.

Foto: archív výrobce

Surface Go

Výrobce vsadil na 10palcový displej s poměrem stran 3 : 2. Rozlišení tohoto panelu je 1800 x 1200 obrazových bodů. Tablet dovede pracovat se stylusem Surface Pen a dovede rozpoznat až 4096 úrovní přítlaku.

Více se o modelu Surface Go dozvíte v našem dřívějším článku. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám