Hlavní obsah

Tablet Surface Go od Microsoftu jde do prodeje. Češi ale mají smůlu

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na americkém trhu se začal ve čtvrtek oficiálně prodávat nový tablet Surface Go od společnosti Microsoft. Novinka láká na poměrně zajímavý poměr cena/výkon. V Česku se však tento přístroj zatím nenabízí a v tuto chvíli není ani jasné, zda se to v dohledné době změní.

Surface GoVideo: Microsoft

 
Článek

Americký softwarový gigant totiž prozatím oznámil oficiální dostupnost výhradně pro zahraničí. V minulosti někteří prodejci dováželi tablety řady Surface na vlastní pěst, zda to bude stejné také v případě modelu zvaného Go, však zatím není zřejmé.

Byla by nicméně škoda, pokud by se v tuzemsku novinka nenabízela. Surface Go se totiž v USA prodává za poměrně atraktivní cenovku, alespoň s ohledem na nabízenou výbavu. Základní provedení s 64GB úložným prostorem vyjde na 399 dolarů (asi 8700 Kč), vybavenější 128GB verze pak na 549 dolarů, tedy v přepočtu 12 000 Kč.

Foto: archív výrobce

Surface Go

Surface Go je plnohodnotným počítačem, který se může směle měřit s levnými notebooky. K tabletu se dá totiž přidělat ochranný kryt, který má zabudovanou klávesnici.

Pracovní tempo udává procesor Pentium 4415Y z edice Kaby Lake-Y. Ten má dvě jádra a čtyři vlákna díky technologii HyperThreading, všechna pracují při frekvenci 1,6 GHz. Základní provedení nabídne 4 GB operační paměti, vyšší verze pak 8 GB.

Výrobce vsadil na 10palcový displej s poměrem stran 3 : 2. Rozlišení tohoto panelu je 1800 x 1200 obrazových bodů. Tablet dovede pracovat se stylusem Surface Pen a dovede rozpoznat až 4096 úrovní přítlaku.

Tablet také disponuje dvěma fotoaparáty s rozlišením 5 a 8 megapixelů.

Foto: archív výrobce

Klávesnice a myš půjdou dokoupit volitelně.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám