Hlavní obsah

Ukážou se nové grafiky? Nvidia svolává novináře na svátek všech hráčů

Novinky, ort

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už na konci srpna vypukne v sousedním Německu svátek všech hráčů, v Kolíně nad Rýnem se bude konat obří herní veletrh Gamescom. A právě na něj svolává novináře také společnost Nvidia. Pod pokličkou však zatím drží informace o tom, co chce ukázat.

Foto: Novinky

Šéf společnosti Nvidia Jen-Hsun Huang

Článek

Akce zvaná GeForce Gaming Celebration se uskuteční v pondělí 20. srpna, tedy vpředvečer samotného zahájení Gamescomu.

Zástupci společnosti v pozvánce uvádějí, že si lidé budou moci na akci zahrát nejnovější hry, ale zároveň také, že „chystají velkolepé překvapení“. O tom pochopitelně nechtějí nic oficiálně prozradit, mohlo by nicméně jít o novou generaci herních karet od společnosti Nvidia.

Vydání nových grafických karet doposud vedení největšího výrobce grafických čipů na světě neustále oddalovalo. Důvod byl prostý, na skladech totiž leží milióny loňských modelů, o které není zájem. [celá zpráva]

Zlatá horečko opadla

Může za to hlavně zlatá horečka okolo kybernetických měn. K těžbě kryptoměn se totiž používá hlavně specifická výpočetní síla grafických karet, které během kryptománie značně podražily, trh s těmito komponentami je tak do jisté míry deformován. Výrobci se sice snažili vyrábět jako o život, ale stále to nestačilo.

Problém však nastal na přelomu roku, kdy hodnota bitcoinů a dalších virtuálních měn dramaticky klesla natolik, že se již příliš nevyplatilo kyberměny těžit. A logicky tedy klesla ruku v ruce s tím také poptávka po grafických kartách.

Zda se tedy konečně dočkáme nové generace grafik, se ukáže již za pár dní.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám