Hlavní obsah

Čekání se chýlí ke konci. Apple HomePod se začne prodávat za dva týdny

Novinky, ort

Původně to měl být hit loňských Vánoc, nakonec ale společnost Apple kvůli technologickým problémům vydání chytrého reproduktoru HomePod odložila na neznámo kdy. Nyní je již jasné, že se zmiňovaná novinka začne prodávat nadcházející měsíc, přesně za dva týdny.

Foto: Stephen Lam, Reuters

Apple HomePod

Článek

HomePod si odbyl premiéru už loni v červnu. Na pulty obchodů měl podle příslibu vedení Applu přijít před Vánocemi. [celá zpráva]

Foto: Stephen Lam, Reuters

Apple HomePod

To se ale nakonec nestalo. „Už se nemůžeme dočkat, až uvedeme HomePod – revoluční chytrý reproduktor. Potřebujeme ale více času, abychom jej pro naše zákazníky připravili,“ uvedli zástupci amerického počítačového gigantu na konci listopadu.

Tehdy ještě nikdo netušil, kdy přesně se novinka začne prodávat. Zlom nastal až v tomto týdnu, neboť podnik s logem nakousnutého jablka oficiálně oznámil, že se tak stane v pátek 9. února.

Co umí?

HomePod je sofistikované zařízení. Dokáže obsluhovat chytrou domácnost na základě hlasových povelů, které mu uživatel zadá.

Pro majitele zařízení s logem nakousnutého jablka to není zas tak velká inovace, jak by se mohlo na první pohled zdát. Jde totiž o osobní asistentku Siri, kterou americký počítačový gigant v podstatě uzavřel do speciálního oválného reproduktoru.

Foto: Stephen Lam, Reuters

Novinka se bude nabízet i v tmavém provedení.

Díky tomu bude Siri schopná se snáze napojit na systémy pro chytré domácnosti a na dálku řídit například termostaty, různá zabezpečovací zařízení, přehrávat hudbu apod. Apple si přístroj cení na zhruba 350 dolarů, tedy v přepočtu 8200 Kč.

Sluší se nicméně podotknout, že podobná zařízení již nabízejí nějakou dobu i další výrobci. Loni byl představen například konkurenční model Google Home a už v roce 2015 Amazon Echo. Právě první zmiňovaný přístroj je již dostupný i v tuzemských obchodech za necelých pět tisíc korun. HomePod je tak o více než tři tisíce korun dražší.

Zcela nové zařízení představila společnost Apple naposledy na podzim roku 2014. Tehdy šlo o chytré hodinky Apple Watch. [celá zpráva]

Foto: archív výrobce

Apple Watch

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám