Hlavní obsah

První chytré hodinky od Applu se začnou prodávat v dubnu

Novinky, zgl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Apple uvede do prodeje svoje první chytré hodinky Watch v dubnu. V úterý v noci to na tiskové konferenci amerického počítačového gigantu, věnované jeho hospodářským výsledkům, uvedl šéf firmy Tim Cook.

Co umí chytré hodinky od AppluVideo: archív výrobce

 
Článek

Chytré hodinky od amerického počítačového gigantu budou bezdrátově komunikovat s iPhonem (podporovány budou modely 5, 5c, 5S, 6 a 6 Plus) a do jisté míry budou suplovat jeho funkce. Bude jimi možné ovládat hudební přehrávač či na nich nechat zobrazovat upozornění kalendáře, nové zprávy a dokonce například i navigaci.

Ovládat se přitom budou pohodlně pomocí dotykového displeje, který bude podporovat stejná gesta jako iPhone nebo iPad. Chcete zvětšit fotku? Jednoduše stačí položit palec a ukazováček na dotykový panel a plynulým pohybem prstů směrem od sebe snímek přiblížit.

Foto: Lucy Nicholson, Reuters

Tim Cook

Stejně jako nejrůznější fitness náramky budou chytré hodinky s logem nakousnutého jablka také hlídat zdravotní stav uživatele – počítat kroky, spálené kalorie apod. A když se budete málo hýbat? Jednoduše vám řeknou, že je na čase s tím něco dělat.

V dohledné době by navíc měly neustále přibývat nové a nové funkce. Apple totiž počítá s tím, že pro Watch budou stejně jako pro chytré telefony a počítačové tablety vyvíjet aplikace třetí strany. Již nyní jsou například k dispozici programy pro Facebook a Twitter.

Foto: Mervis

Luxusní verze chytrých hodinek Apple Watch

Cena chytrých hodinek Apple Watch bude na americkém trhu startovat na 350 USD (7,5 tisíce korun). V prodeji se ale objeví také luxusní verze, jejíž cena vyšplhá klidně i na 700 000 Kč.

Americký elektronický gigant svými prvními hodinkami vstupuje na trh s nositelnou elektronikou, kde hlavní slovo prozatím měla konkurenční společnost Samsung.

Analytici předpovídají odvětví nositelné elektroniky zářnou budoucnost. Do roku 2020 trh podle nich vzroste desetinásobně na 100 miliónů zařízení. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám