Hlavní obsah

Češi se probojovali mezi nejlepší evropské casemodery. K vidění byly originální PC sestavy

Novinky, ort
Katovice

Ti nejlepší casemodeři z Evropy, tedy nadšenci věnující se úpravám počítačových skříní, se sjeli do polských Katovic. Zde měli pouhých 24 hodin na to, aby přetvořili klasické PC sestavy doslova v umělecké dílo. Mezi casemodery nechyběli ani Češi.

Sestavy byly upraveny ve stylu hry Destiny 2Video: Nvidia

 
Článek

Během jediného dne na show GeForce Garage 24H LIVE vznikly celkem tři originální počítačové skříně. I když se to nemusí na první pohled zdrát, časový limit 24 hodin není na podobnou soutěž vůbec kdovíjak dlouhý.

Sofistikované úpravy počítačových skříní totiž trvají klidně i několik měsíců, pouze denní limit je tak doslova šibeniční. Jak je vidět na vzniklých skříních, soutěžní týmy složené z hardwarových specialistů a designérů dokázali poradit více než obstojně.

Foto: Novinky

Čeká reprezentace se svým dílem

Foto: Novinky

Casemoding z Česka

Téma letošního klání byla hra Destiny 2, za kterou stojí herní studia Bungie a Activision. Své umění mohly v Katovicích předvádět týmy z Polska i Rumunska, a vůbec poprvé také z České republiky.

Konkrétně se souboje účastnili tři nadšenci – Filip Karel, dvaadvacetiletý casemoder z Plzně, který svou kariéru nastartoval už před pěti lety, nejlépe bodově hodnocený overclocker v tuzemsku Josef „PKBO“ Dvořák a Jakub Metelka, který je vášnivým hráčem a milovníkem hardwaru i moderních technologií.

Ti společně vytvořili casemod laděný do šedé a červené barvy, který byl inspirovaný brněním a zbraněmi herních postav, na téma Destiny 2. Také rumunský celek se nechal inspirovat prvky ochranného oděvu, tentokrát ale vsadil na kontrast černé a bílé s výraznými červenými prvky. Polští reprezentanti pak připravili černo-zlaté PC vycházející z herního módu Trials of Osiris, který je, jak již název napovídá, spjat s tematikou starověkého Egypta.

Foto: Novinky

Casemoding z Polska

Foto: Novinky

Casemoding z Rumunska

I když sestavy nakonec vypadají každá úplně jinak, jsou postaveny na stejných hardwarových základech v celkové hodnotě přesahující 70 000 Kč. Přehled jednotlivých komponent si můžete prohlédnout v tabulce na konci článku.

GeForce Garage 24H LIVE není soutěží v pravém slova smyslu. Jde spíše o přehlídku toho, co jednotliví casemodeři dovedou.

Hardwarová specifikace upravovaných sestav
Procesor: Intel Core i7-7800X
Základní deska: AORUS X299 Gaming 7 GBT
Grafická karta: AORUS GTX 1080Ti Waterforce GBT
RAM: GSkill TridentZ RGB 32GB (3000 MHz CL 15)
Zdroj: Seasonic FOCUS Plus 850W Platinum
SSD: Samsung 960Evo NVMe Samsung
Skříň: Fractal Design Define R5 Window Fractal Design
Vodní chlazení: EKWB

Anketa

Jaká upravená sestava se vám líbí nejvíce?
Z Česka
88,3 %
Z Polska
4,9 %
Z Rumunska
6,8 %
Celkem hlasovalo 162 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám