Hlavní obsah

Virtuální brýle od Sony si koupil už milión lidí

Novinky, chm

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Již více než milión lidí si koupilo brýle pro virtuální realitu PlayStation VR od společnosti Sony. Her se přitom prodalo pětkrát více. Uvedl to šéf oddělení vývoje japonského herního gigantu Shawn Layden.

BEZ KOMENTÁŘE: Virtuální headset PlayStation VRVideo: archív výrobce

 
Článek

Brýle PlayStation VR se začaly prodávat v říjnu loňského roku. Nejvíce kusů se vcelku logicky prodalo před Vánoci a v rámci novoročních výprodejů.

Zástupci společnosti Sony se totiž již dříve pochlubili, že v únoru prodeje přesáhly 900 000 kusů. Na překročení pomyslné miliónové hranice tak novinka potřebovala více než dva další měsíce. Milión virtuálních helem se totiž prodalo už v průběhu dubna, zástupci podniku to však potvrdili až nyní.

Konkurenci se tak nedaří

Konkurence tak úspěšná ani zdaleka není. Podle analytické společnosti SuperData Research se totiž v průběhu loňského roku celosvětově prodalo pouze 243 tisíc headsetů Oculus Rift a 420 tisíc helem HTC Vive.

Foto: archív výrobce

PlayStation VR

Úspěch modelu od Sony je dán především nízkou pořizovací cenou, ve srovnání s konkurencí je klidně o více než polovinu levnější. Aktuálně jej je možné v obchodech sehnat podle Zboží.cz od 9990 Kč.

Pro srovnání: HTC Vive stojí 23 990 Kč a za Oculus Rift případní zájemci zaplatí 15 990 Kč.

Kvalitou, respektive schopností vtáhnout uživatele do světa virtuální reality si jsou však všechny výše zmiňované headsety velmi podobné.

Foto: archív výrobce

PlayStation VR

Jak to funguje?

Headset PlayStation VR ukrývá 5,7palcový OLED displej, který pro každé oko zobrazuje jiný obraz. Právě díky tomu a dalším senzorům, které jsou schopny monitorovat pohyb uživatele, pak headset dokáže navodit dojem virtuální reality.

Každé oko zobrazí obraz o velikosti 960 × 1080 pixelů. Díky tomu by všechny scény ve hrách i při sledování filmů měly být krásně jemné a ostré.

Pro úplnost dodejme, že pro systém virtuální reality PlayStation VR se prodalo celkem 5,25 miliónu her. Na každého majitele headsetu tak v průměru připadá pět titulů.

Foto: mif, Novinky

Oculus Rift

Foto: archív výrobce

Chytré brýle HTC Vive

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám