Hlavní obsah

Závidět bude i Arabela. Prsten pro ovládání mobilů míří do Evropy

Novinky, rim

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po roce čekání by měl do Evropy, potažmo do České republiky, dorazit chytrý prsten Neyya. Ten sice vypadá na první pohled jako výplod nějakého zlatníka, ve skutečnosti jde však o sofistikovanou nositelnou elektroniku, s níž je možné ovládat chytré telefony. S trochou nadsázky se dá říci, že takový „kouzelný” prsten neměla ani pohádková princezna Arabela.

Foto: archív výrobce

Chytrý prsten Neyya

Článek

Prsten Neyya byl odhalen už zkraje minulého roku na veletrhu CES. Tehdy však byla oznámena jeho dostupnost pouze pro americký trh. [celá zpráva]

Po měsících čekání jej však první prodejci začínají nabízet také v Evropě, a v horizontu několika týdnů by se tak měl s největší pravděpodobností dostat také na tuzemský trh.

V zahraničí se novinka prodává za 170 eur, tedy v přepočtu za 4600 Kč. Za podobnou částku by měla být k dostání také v Česku.

Rozumí si i s kamerami

K čemu je tedy prstýnek dobrý v praxi? Slouží pro snadnější ovládání smartphonu. Když chce například uživatel odmítnout příchozí hovor, jednoduše přejede prstem po dotykové ploše. Úplně stejně může hovor také přijmout, což se hodí například při řízení.

Foto: archív výrobce

Chytrý prsten Neyya

Pomocí různých gest je pak možné ovládat další funkce mobilu, například využít prsten jako dálkovou spoušť fotoaparátu. Neméně zajímavé je to, že stejným způsobem lze novinku připojit také k počítačovým tabletům, a dokonce i k různým videokamerám. Na dálku je pak s prstenem možné ovládat například záznam na kamerách GoPro.

Ovládání je velmi jednoduché. Prsten se nasadí na ukazováček a natočí se jakoby na stranu, směrem k palci. Uživatel díky tomu palcem snadno dosáhne na dotykovou plochu.

Výdrž až devět dní

Neyya komunikuje s různými mobilními zařízeními prostřednictvím bezdrátové technologie Bluetooth. Signál má dosah až do vzdálenosti 15 metrů.

Novinka je odolná proti vodě i dešti, neobsahuje totiž žádný konektor. Nabíjení tak probíhá výhradně prostřednictvím bezdrátových nabíječek. V pohotovostním režimu dokáže zařízení na miniaturní baterii fungovat devět dní, i při vyšším zatížení by výdrž neměla klesnout pod tři dny.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám