Hlavní obsah

Sen o bezdrátových špuntech se zadrhl. Apple potichu odsouvá start prodeje

Novinky, ort

Společnost Apple v září ukázala s velkou parádou nové iPhony 7 a 7 Plus i nová bezdrátová sluchátka AirPods. Ta se původně měla začít prodávat už v průběhu října. Apple však v tichosti na svých webových stránkách tuto informaci změnil a dostupnost novinky je zatím v nedohlednu.

BEZ KOMENTÁŘE: Apple AirPodsVideo: Apple

 
Článek

Ještě v minulém týdnu oficiální webový obchod společnosti Apple hrdě hlásal, že nová sluchátka AirPods se na pultech obchodů objeví v průběhu října. [celá zpráva]

Na konci minulého týdne se však informace o dostupnosti změnila na „aktuálně není k dispozici“. Nyní je tedy už jasné, že americký počítačový gigant plánované dodávky na trh v průběhu desátého měsíce nestihne. Proč ke zpoždění došlo a kdy by se situace ohledně dostupnosti mohla změnit, zatím zástupci Applu neprozradili.

Foto: Beck Diefenbach, Reuters

Bezdrátová sluchátka AirPods

Netuší to ani tuzemští oficiální prodejci produktů s logem nakousnutého jablka. „Sluchátka se měla začít prodávat v říjnu, ale z Applu nemáme žádné zprávy o tom, kdy skutečně na prodejnu dorazí,“ uvedl na dotaz Novinek jeden z prodejců iWorldu.

„V prodeji se objeví snad v průběhu října, přesný termín ale zatím bohužel nemáme,“ potvrdil slova svého kolegy také prodavač oficiálního obchodu iStyle. „V tuto chvíli nemůžeme potvrdit ani to, zda budou AirPods dostupná ještě před Vánocemi,“ uzavřel obchodník z pražského Qstoru.

Foto: Beck Diefenbach, Reuters

Bezdrátová sluchátka AirPods

Jistá je tak v současnosti pouze pořizovací cena. Ta byla pro český trh stanovena na baťovských 4990 korun. Budoucnost hudby v podání amerického počítačového gigantu totiž není vůbec levná. Podle nákupního rádce Zboží.cz, který provozuje společnost Seznam.cz, totiž ceny konkurenčních bezdrátových sluchátek startují na částce 350 Kč.

S ohledem na vyšší pořizovací cenu se dá předpokládat, že sluchátka AirPods nabídnou kvalitnější zvukovou reprodukci. Výdrž by měla dosahovat až 24 hodin, což je také skvělý výsledek.

Kvalitnější modely od konkurenčních výrobců se nicméně dají bez problémů pořídit už okolo jednoho až dvou tisíc korun.

Foto: Beck Diefenbach, Reuters

Bezdrátová sluchátka AirPods

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám