Hlavní obsah

Bezdrátová budoucnost hudby není levná. Apple si nová sluchátka cení na 5000 Kč

Novinky, ort

Nové iPhony nabízejí celou řadu vylepšení, zároveň však některé uživatele zklamou absencí sluchátkového konektoru. Apple nabízí alternativu v podobě nových bezdrátových sluchátek AirPods, za ty však případní zájemci zaplatí několik tisíc korun.

BEZ KOMENTÁŘE: Apple AirPodsVideo: Apple

 
Článek

Zástupci amerického počítačového gigantu odstranění sluchátkového konektoru z iPhonů obhajovali tak, že je jednoduše nutné se „posunout dál“. Tedy že konektor jack 3,5 mm je již příliš zastaralý. Budoucnost prý vidí v bezdrátových sluchátkách, která zkrátka tradiční konektor již nepotřebují.

Není žádným tajemstvím, že bezdrátová sluchátka bude Apple sám nabízet. Jde o nový model AirPods, který si výrobce cení na baťovských 4990 korun. To je cena, za kterou se novinka nabízí v oficiálním internetovém obchodě Applu.

Foto: Beck Diefenbach, Reuters

Bezdrátová sluchátka AirPods

Budoucnost hudby v podání amerického počítačového gigantu totiž není vůbec levná. Podle nákupního rádce Zboží.cz, který provozuje společnost Seznam.cz, totiž ceny konkurenčních bezdrátových sluchátek startují na částce 350 Kč.

S ohledem na vyšší pořizovací cenu se dá předpokládat, že sluchátka AirPods nabídnou kvalitnější zvukovou reprodukci. Výdrž by měla dosahovat až 24 hodin, což je také skvělý výsledek.

Kvalitnější modely od konkurenčních výrobců se nicméně dají bez problémů pořídit už okolo jednoho až dvou tisíc korun.

Foto: Beck Diefenbach, Reuters

Bezdrátová sluchátka AirPods

Nabíjet, nebo poslouchat?

Zapojit se i přesto dají klasická kabelová sluchátka, avšak pouze do rozhraní lighting, které doposud bylo využíváno k napájení a k synchronizaci s počítačem. V takovém případě se však lidé neobejdou bez redukce z konektoru lighting na jack 3,5 mm. Tu si výrobce cení na 279 Kč.

Případně se uživatelé budou muset spokojit s dodávanými sluchátky, která již konektor lighting mají. Sluší se nicméně podotknout, že při používání kabelových sluchátek nebudou lidé moci nabíjet svůj chytrý telefon. Tedy pokud si nezakoupí další redukci…

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám