Hlavní obsah

Stejný vzhled, vyšší výkon. Microsoft se pochlubil svým druhým notebookem

Novinky, rim

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V pořadí již druhý notebook odhalila společnost Microsoft. Novinka se jmenuje Surface Book i7 a proti předchůdci nabízí především vyšší výkon a delší výdrž baterie. Naopak vzhled zůstal prakticky totožný, zařízení díky tomu dokáže nahradit klidně i tablet.

Foto: Lucas Jackson, Reuters

Viceprezident Microsoftu Panos Panay ukazuje nový Surface Book i7.

Článek

Jak již samotný název napovídá, pracovní tempo u novinky udává procesor Intel Core i7. Ten je doplněn o dedikovanou grafickou kartu Nvidia GeForce GTX 965M, která má k dispozici až 2 GB vlastní paměti. Například grafický výkon by tak měl být dvojnásobný.

Surface Book i7 bude dále vybaven operační pamětí s kapacitou 8 nebo 16 GB. Volitelná bude také kapacita SSD jednotky, konkrétně budou k dispozici modely s kapacitou 256 GB, 512 GB a 1 TB. Vše pracuje pod operačním systémem Windows 10.

Foto: Lucas Jackson, Reuters

Surface Book i7

Novinka tak teoreticky bude moci sloužit i pro hraní některých novějších her nebo střih videa ve vysokém rozlišení. V otázce výkonu by tak neměla mít příliš konkurentů.

Stejná konstrukce i vzhled

Novinka láká stejně jako předchůdce na 13palcový displej, který nabídne vysoké rozlišení 3000x2000 pixelů. Tato dotyková obrazovka je navíc odpojitelná od klávesnice, takže Surface Book dokáže fungovat klidně jako klasický tablet.

K dotykovému displeji půjde přikoupit i stylus, který je schopen rozeznat až 1024 intenzit přítlaku.

Velkého vylepšení se dočkala také integrovaná baterie. Díky ní by se měl obejít stroj bez elektrické zásuvky až po dobu 16 hodin. Uvedená hodnota navíc podle výrobce platí i pro přehrávání videa, měla by tak korespondovat s reálnou výdrží v praxi.

Cena nebude nízká

Základní model se bude nabízet v přepočtu za 72 000 korun, vyšplhat se v závislosti na konfiguraci může klidně i na 100 000 Kč. Vedle toho v nabídce zůstane i loňský model, který bude pochopitelně citelně levnější, u něj budou ceny startovat na 45 000 Kč.

Uvedené ceny však platí výhradně pro americký trh, na kterém se Surface Book i7 začne prodávat už v listopadu. Kdy a za jakou cenu dorazí na tuzemský trh, zatím není jasné.

Koneckonců loňská první generace se začala v tuzemských obchodech prodávat až letos v dubnu. Tedy více než půl roku po oficiální premiéře.

Foto: archív výrobce

Surface Book

Foto: archív výrobce

Surface Book

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám