Hlavní obsah

Apple příští týden ukáže nové počítače

Novinky, ort

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Apple pořádala minulý měsíc velkou tiskovou konferenci, kde hrály hlavní roli nové iPhony 7 a 7 Plus. Kdo si myslel, že to je poslední letošní akce amerického počítačového gigantu, byl na omylu. Vedení podniku totiž novináře svolává ještě na příští čtvrtek.

Foto: Apple

Apple iMac (2012)

Článek

K tiskové konferenci, která by se měla uskutečnit ve čtvrtek 27. října, toho zástupci Applu příliš neprozradili. Na pozvánce je uvedeno pouze „Opětovně ahoj“. Americký počítačový gigant tím patrně naráží na to, že se příští týden bude akce konat jen měsíc po té zářiové.

Co bude hlavním tahákem slavnostního večera, je však zatím tajemstvím.

Foto: archív výrobce

Pozvánka na tiskovku společnosti Apple

V kuloárech se nicméně již delší dobu povídá o tom, že podnik s logem nakousnutého jablka se chystá odhalit nové počítače. Konkrétně by měly být aktualizovány stolní počítače řady Mac a iMac, zároveň ale také notebooky – MacBooky.

Nových počítačů by tak mělo být k vidění hned několik. A není to zas tak velké překvapení, jak by se mohlo na první pohled zdát. Stroje v nabídce amerického počítačového gigantu jsou totiž již několik let staré, díky novinkám tak bude podnik schopen držet krok s konkurencí.

Nové přenosné počítače

Sluší se nicméně připomenout, že jednu řadu přenosných počítačů Apple aktualizoval už letos v dubnu. Nové MacBooky pohání procesory z rodiny Intel Core M. Základ nabídky tvoří model Core M3 taktovaný na 1,1 GHz, který se dokáže díky režimu Turbo Boost automaticky přetaktovat až na 2,2 GHz.

Foto: archív výrobce

Apple MacBook (2016)

Foto: archív výrobce

Apple MacBook (2016)

Vyšší dvě konfigurace mají stejný základní takt, ale v režimu Turbo Boost jsou ještě rychlejší. Konkrétně model Core M5 pracuje až na 2,7 GHz a Core M7 až na 3,1 GHz. Sluší se ale zmínit, že poslední zmiňovaná nabídka se standardně nabízet nebude, půjde o volitelnou konfiguraci na přání.

Vyšší výkon by měl jít znát i u grafických aplikací, neboť novinky disponují novým grafickým jádrem Intel HD 515. Ve všech třech případech dostanou nové macbooky 8 GB operační paměti. Základní model se pochlubí 256GB SSD jednotkou, vyšší dvě konfigurace pak 512GB diskem. Displej má úhlopříčku 12 palců a nabízí rozlišení 2304 x 1440 obrazových bodů.

Druhá generace si stejně jako ta první vystačí prakticky jen s jedním konektorem. Jde o nové rozhraní USB-C, jež poslouží nejen pro napájení, ale například také pro připojení externího monitoru a dalšího příslušenství. Jediným dalším konektorem na těle laptopu je sluchátkový výstup.

Více se o vylepšené řadě MacBooků, která se ukázala letos v dubnu, dozvíte v našem dřívějším článku. [celá zpráva]

Foto: archív výrobce

Apple MacBook (2016)

Foto: archív výrobce

Apple MacBook (2016)

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám