Hlavní obsah

Nejvýkonnější PlayStation se chystá do Česka

Novinky, ort

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zkraje příštího měsíce se v tuzemských obchodech začne prodávat dlouho očekávaný PlayStation 4 Pro. Ten má na předvánočním trhu představovat to nejvýkonnější, co budou moci hráči od společnosti Sony zakoupit. Celá řada prodejců novinku nabízí v rámci předobjednávky již nyní. Vyplývá to z informací nákupního rádce Zboží.cz, který provozuje společnost Seznam.cz.

BEZ KOMENTÁŘE: PlayStation 4 ProVideo: archív výrobce

 
Článek

PlayStation Pro by se měl v tuzemských obchodech začít oficiálně prodávat ve čtvrtek 10. listopadu. V rámci předobjednávky ceny startují podle Zboží.cz na 10 266 Kč, vyšplhat se nicméně mohou klidně až na více než 11 500 korun.

Čtyřka se slůvkem Pro v názvu nabízí výkonnější procesor a přepracována byla i grafická karta. Některé hry díky tomu budou schopné běžet až v rozlišení 4K, tedy 4096 x 2304 obrazových bodů. Připomeňme, že původní PlayStation 4 byl stavěn na hraní ve Full HD, tedy v rozlišení 1920 x 1080 obrazových bodů.

BEZ KOMENTÁŘE: Hry na PS4 ProVideo: PlayStation

Tituly, které kladou daleko vyšší nároky na grafiku, však v plnohodnotném 4K rozlišení nepoběží. Obraz u nich bude přepočítán z nižšího rozlišení na vyšší. To jinými slovy znamená, že kvalita obrazu bude sice citelně vyšší než v případě Full HD, zároveň ale nebude tak dobrá jako v případě plnohodnotného 4K standardu.

Ve 4K bude možné na nové televizní konzoli od Sony sledovat také různé filmy a videa.

Foto: archív výrobce

Sony PlayStation 4 Pro

Sluší se připomenout, že verze Pro není jedinou novinkou, kterou si japonský elektronický gigant pro zákazníky připravil. Už v minulých týdnech se začal prodávat PlayStation 4 Slim. Ten však láká především na kompaktnější rozměry a líbivější vzhled, výkon je stejný jako u starší čtyřky.

Ceny PlayStationu Slim startují v tuzemských obchodech na 7290 Kč v případě 500GB modelu. Za 1TB verzi si pak prodejci účtují 7990 Kč.

Více se o obou nových PlayStationech dozvíte v našem dřívějším článku. [celá zpráva]

Foto: archív výrobce

Sony PlayStation 4 Slim

Foto: archív výrobce

PlayStation 4

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám