Hlavní obsah

Druhý dech pro PlayStation 4

Novinky, ort

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Televizní konzole PlayStation 4 od společnosti Sony je na trhu už od roku 2013. Přestože zástupci japonského elektronického gigantu již potvrdili, že její prodej letos končí, do starého železa ještě rozhodně nepatří. Díky nové aktualizaci totiž čtyřka chytila druhý dech a naučila se nové funkce.

Foto: archív výrobce

PlayStation 4

Článek

Velká aktualizace operačního systému nese pořadové číslo 4.00 a kódové označení Shingen. Změny v operačním systému PlayStationu 4 poznají uživatelé na první pohled. Nové rozhraní dovoluje vytvářet adresáře a tím jednodušeji organizovat jednotlivé sbírky her.

Nově přibyla také podpora pro HDR obraz (High Dynamic Range), který bývá často lákadlem prémiových televizorů. Ty dokážou pracovat s vysokým kontrastem a maximálním jasem, nečiní jim tedy problém zobrazit graficky náročné scény, ve kterých se prolíná velmi světlé a velmi tmavé pozadí. Nově technologii HDR nabídne také PlayStation 4.

Foto: archív výrobce

Sony PlayStation 4 Slim

Připomeňme, že HDR obraz je výsadou také nového PlayStationu 4 Slim, který si odbyl premiéru zkraje září. Právě tato tenčí verze by měla v prodeji nahradit původní čtyřku. [celá zpráva]

Majitelé starší verze nicméně smutnit nemusí. Kromě tenčí konstrukce, a tedy i atraktivnějšího vzhledu totiž novinka žádné jiné přednosti nenabízí. Tedy jinými slovy zvládne totéž, co předchůdce.

Měnit starší PlayStation 4 za novější tak není příliš potřeba.

Aktualizace Shingen vyšla v průběhu minulého týdne a je ji možné stahovat prostřednictvím menu s updaty přímo prostřednictvím televizní konzole. A to samozřejmě zdarma.

Dva nové PlayStationy

V letošním roce se chytá společnost Sony uvést do prodeje hned dvě nové televizní konzole. Kromě již zmiňované verze Slim, která přináší v první řadě líbivější vzhled, je řeč o PlayStationu 4 Pro. U ní jsou změny již dramatičtější.

BEZ KOMENTÁŘE: PlayStation 4 ProVideo: archív výrobce

Verze Pro totiž nabízí výkonnější procesor a přepracována byla i grafická karta. PlayStation 4 Pro je tak plně připraven na éru hraní ve 4K, tedy ve vysokém rozlišení 3840 x 2160 obrazových bodů.

Více se o obou nových PlayStationech dozvíte v našem dřívějším článku. [celá zpráva]

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám