Hlavní obsah

Kovový notebook od Xiaomi bude stát 20 000 korun

Novinky, ort

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

První tuzemští prodejci zařadili do své nabídky nový notebook od společnosti Xiaomi. Ceny kovového modelu Mi Notebook Air startují na hranici 20 000 Kč. Vyplývá to z informací nákupního rádce Zboží.cz, který provozuje společnost Seznam.cz.

Foto: archív výrobce

Xiaomi Mi Notebook Air

Článek

Mi Notebook Air byl představen už na přelomu července a srpna. Doposud však nebylo jasné, za jakou cenu se přístroj bude nabízet. Nyní je to však již zřejmé. Novinku si totiž tuzemští prodejci cení na bezmála dvacet tisíc korun, konkrétně ceny startují na 19 957 Kč.

V nabídkách se objevila také i vybavenější verze, která má zároveň větší obrazovku. Ta pak podle Zboží.cz vyjde na 24 190 Kč. Oba notebooky se budou prodávat ve stříbrném a zlatém provedení.

V obou případech jde však zatím pouze o předobjednávky. Samotný prodej by měl být odstartován až v horizontu několika nadcházejících týdnů.

Foto: archív výrobce

Xiaomi Mi Notebook Air

Základ nabídky bude tvořit menší Mi Notebook Air, který bude vybaven 12,5palcovým displejem s rozlišením Full HD, tedy 1920 x 1080 obrazových bodů. Ten dostal do vínku procesor Intel Core M3 a integrovanou grafickou kartu.

Dostatek výkonu pro chod operačního systému Windows 10 pak zajišťují 4 GB operační paměti. Pro uložení dat je pak k dispozici 128GB SSD jednotka. Laptop má nicméně ještě jednu šachtu volnou, aby bylo možné připojit i druhý disk.

Druhá, větší verze bude lákat na displej s úhlopříčkou 13,3 palce, který rovněž nabídne rozlišení 1920 x 1080 obrazových bodů. Tento stroj má k dispozici výkonnější procesor Intel Core i5, dedikovanou grafickou kartu Nvidia GeForce 940MX, 8 GB operační paměti a 256GB SSD jednotku. Opět nechybí volný slot pro vložení druhého disku.

Více se o obou novinkách dozvíte v našem dřívějším článku. [celá zpráva]

Foto: archív výrobce

Xiaomi Mi Notebook Air

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám