Hlavní obsah

Surface Book je v Česku výrazně dražší, než se čekalo

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Microsoft zatím svůj první notebook v České republice oficiálně neprodává. Někteří tuzemští prodejci i přesto model Surface Book zákazníkům nabízejí. Ceny jsou však výrazně vyšší, než se čekalo.

BEZ KOMENTÁŘE: Surface Book je prvním notebookem od MicrosoftuVideo: Microsoft

 
Článek

Surface Book není rozhodně žádná novinka. Premiéru si odbyl už minulý rok v říjnu. [celá zpráva]

Na pultech tuzemských obchodů se však první notebook vyrobený přímo společností Microsoft objevil až nyní. Ceny jsou nastaveny poměrně vysoko – patrně i kvůli tomu, že nejde o oficiální prodej amerického softwarového gigantu.

Foto: archív výrobce

Surface Book

V nejlepší konfiguraci téměř 100 000 Kč

Původně se totiž očekávalo, že tento stroj by se mohl v tuzemsku prodávat za cenu okolo 40 000 Kč. Nejlevněji je však Surface Book podle nákupního rádce Zboží.cz aktuálně dostupný za 65 990 Kč a za nejvyšší konfiguraci zájemci zaplatí dokonce 92 500 Kč.

I když je výbava novinky velmi slušná, klidně i za nižší cenu se nabízí celá řada zajímavých alternativ. Například nový Acer Switch Alpha 12, u kterého by měly cenovky začínat na hranici 20 000 Kč. [celá zpráva]

Foto: archív výrobce

Acer Switch Alpha 12

Surface Book od Microsoftu láká na 13palcový displej, který nabídne vysoké rozlišení 3000 × 2000 pixelů. Tato dotyková obrazovka je navíc odpojitelná od klávesnice, takže novinka dokáže fungovat klidně jako klasický tablet.

Extrémně tenké zařízení

V režimu tablet má zařízení tloušťku jen 7,7 mm, po připojení klávesnice však tloušťka naroste na 2,28 cm. Zvýší se logicky také hmotnost ze 728 g na 1,59 kg. Klávesnice totiž obsahuje další bateriové články, které prodlouží výdrž až na 12 hodin (3 hodiny tablet + 9 hodin klávesnice).

Pracovní tempo udávají procesory Intel Core šesté generace, na výběr je z řad Core i5 i Core i7. Stroj může disponovat až 16 GB operační paměti a rychlou SSD jednotkou s úctyhodnou kapacitou až 512 GB. Vše pracuje pod operačním systémem Windows 10.

Foto: archív výrobce

Surface Book

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám