Hlavní obsah

Za deset minut se prodalo 15 tisíc virtuálních helem Vive

Novinky, ort

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnosti HTC se v poslední době v prodejích smartphonů nedaří tak, jak by si asi vedení firmy přálo. Jak se ale nyní ukázalo, tento tchajwanský výrobce vše dohání v oblasti systémů pro virtuální realitu. Po jeho nové helmě Vive se po spuštění předobjednávek jen zaprášilo.

BEZ KOMENTÁŘE: Virtuální helma Vive od HTCVideo: HTC Vive

 
Článek

Headset HTC Vive si odbyl premiéru ve své finální verzi minulý týden na veletrhu MWC ve španělské Barceloně. [celá zpráva]

Předobjednávky byly spuštěny v pondělí 29. února. Samotné zařízení se dostane na pulty obchodů až v průběhu dubna. Ani to však nebránilo velkému zájmu ze strany zákazníků.

Shen Ye informuje o prodejním úspěchu HTC Vive.

Jak se na sociální síti Twitter pochlubil Shen Ye, který má v HTC na starost právě divizi virtuálních systémů, 15 tisíc závazných objednávek bylo zaznamenáno za pouhých deset minut. Pro některé trhy, například i pro ten český, je tak v současnosti zařízení beznadějně vyprodané.

Pořízení novinky přitom není žádná levná záležitost. Cena setu byla stanovena na 799 dolarů, tedy v přepočtu bezmála 20 000 Kč.

Foto: archív výrobce

HTC Vive

Headset HTC Vive připomíná na první pohled nějakou lyžařskou helmu, jejíž hledí je však neprůhledné. V něm jsou umístěny dva displeje s rozlišením 1200x1080 obrazových bodů, z nichž každý promítá video pro jedno oko. Obraz se přitom dokáže obnovit až 90krát za sekundu, což jistě ocení právě herní nadšenci v akčních střílečkách.

Aby bylo zařízení schopno zachytit detailně pohyby hlavy, je vybaveno desítkami různých senzorů. Nejrůznější akcelerometry i gyroskopy dokážou podle výrobce určit polohu ve všech směrech s přesností na desetinu stupně.

Součástí setu jsou i dva bezdrátové ovladače s vibrační odezvou, s dvoukrokovými tlačítky a čelně mířící kamera promítající realitu do virtuálního světa.

Foto: archív výrobce

Jeden z ovladačů, které byly vyvinuty speciálně pro helmu HTC Vive.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám